Türk Futbolunun Efsane İsimleri Kitap Fuarı'na Konuk Oldu - Son Dakika
Yerel

Türk Futbolunun Efsane İsimleri Kitap Fuarı'na Konuk Oldu

Türk Futbolunun Efsane İsimleri Kitap Fuarı\'na Konuk Oldu

Kocaeli Kitap Fuarı Gençlik ve Spor Paneli, Türk futbolunun efsane isimlerini kitapseverlerle buluşturdu.

21.05.2017 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Kitap Fuarı Gençlik ve Spor Paneli, Türk futbolunun efsane isimlerini kitapseverlerle buluşturdu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Kocaeli Kitap Fuarı'nın son gününde Spor Spikeri Erdoğan Arıkan moderatörlüğünde "Gençlik ve Spor Paneli" yapıldı. Kılavuz Gençlik Sahnesinde gerçekleşen panele eski futbolculardan Oktay Derelioğlu, Oğuz Çetin, Evren Nuri Turhan ve Mehmet Yılmaz katıldı.

Söyleşide ilk sözü alan Erdoğan Arıkan, "Gölcüklü biri olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederim. Türkiye'nin en büyük kitap fuarını düzenlemek ve bu yazarları okuyucuyla buluşturmak önemli bir hizmettir. Futbolu kendi kendimize oynuyoruz. Kulüplerimiz nisan veya mayıs aylarını Avrupa'da göremiyor. Bu sene Beşiktaş başarı gösterdi, fakat uzun süredir hiçbir kulübümüz Avrupa'da mayıs ayını göremedi. 80 milyonluk bir ülke olarak olimpiyatlardan 7-8 madalya çıkarıyoruz. Futbolun güçlü olduğu bir ülke olabiliriz. Fakat Türkiye gibi güçlü ülkeler için bu başarı değil. Asıl sorun eğitimde" dedi.

Daha sonra söz alan Fenerbahçeli eski futbolcu, Teknik Direktör ve yorumcu Oğuz Çetin ise, "Herkes bir takım tutuyor ve çocuklarını da tuttuğu takıma yönlendiriyor. Böylece futbol ekonomisi de diğer spor dallarına göre çok daha hızlı gelişiyor. Türkiye'de futbolu yöneten ve yönlendiren bir kesim var. Futboldan gelenler kulüplerde, federasyonda yönetici olarak görev almalı. Futbolda sporda önce insan yetiştiriyoruz. Her kulübün kendine ait bir karakteri olmalı. Yetiştirme tarzından dolayı gençlerimiz biraz parladığında hemen kendini göstermek için son model arabaya biniyor" diye konuştu.

Çetin'in ardından futbol alanında temel taşların doğru yerleştirilmediğini ifade eden Oktay Derelioğlu da, "Bizim hayatımız sadece futbola odaklanmış. Diğer amatör branşlarda da yokuz. Adeta futbolda yabancı cennetiyiz. Kaç başarılı futbolcu çıkarmışız. Şu anda sadece Arda var. En iyi göründüğümüz spor dalında bile aslında yokuz. Sorun nerede? En büyük sorun kulüp yöneticilerinde ve başkanlarında. Avrupa'daki birçok kulüpte yönetici ve başkanlar futbol geçmişine sahipken Türkiye'de bu mümkün olmuyor. Eğer bizler inşaatçıların, tekstilcilerin karşısında durabilseydik şimdi kulüplerde ve federasyonda başkan biz olurduk. Türkiye'deki sistem rant sistemdir. Başkan ve yöneticiler teknik direktörün fikrine kalitesine inanmıyor" şeklinde konuştu.

Bir dönem Kocaelispor'da oynayan Evren Nuri Turhan, ailelerin spora bakış açısının çok iyi olduğunu ama beklentinin çok fazla diyerek belirterek, "Herkes oğlunun Messi ya da Ronaldo olmasını istiyor. Herkes spor yapsın illaki profesyonel sporcu olmaya gerek yok. Yoksa 15-16 yaşlarında çocuklarımızı kaybediyoruz. Okullarda spor yönetimi diye bir bölüm var. Buralardan mezun olanlar ya da spor geçmişi olanlar kulüplerde yönetici olmalı. Kötü niyetli hakem var mı? Evet var, hakemlerin üzerinde çok baskı var. Cüneyt Çakır, Avrupa'da çok rahat maç yönetirken Türkiye'deki maçlarda aynı motiveyle maçlara çıkmıyor" ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Trabzonsporlu eski futbolcu Mehmet Yılmaz da, "Trabzonspor birçok puanı hakem hatasıyla gitti. Hakemlerin kendilerini toparlamaları gerekiyor. Trabzonspor'un yeni stadı Trabzonspor'a çok şey kaydetti" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Futbolunun Efsane İsimleri Kitap Fuarı'na Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement