Türk Hacı Adayları Medine'de Son Ziyaretlerini Yaparak Mekke'ye Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Türk Hacı Adayları Medine'de Son Ziyaretlerini Yaparak Mekke'ye Geçiyor

Türk Hacı Adayları Medine\'de Son Ziyaretlerini Yaparak Mekke\'ye Geçiyor

Son hacı kafilesi ile Medine'ye gelen hacı adayları Medine'de son ziyaretlerini yaparak Mekke'ye geçiyor.

27.09.2014 12:53  Güncelleme: 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son hacı kafilesi ile Medine'ye gelen hacı adayları Medine'de son ziyaretlerini yaparak Mekke'ye geçiyor.

Hacı adaylarının Medine'de ilk ziyaret noktası Hz. Muhammed (SAV)?in de kabrinin bulunduğu Mescid'i Nebevi oldu. Mekke öncesi ziyaretlerde bulunan hacı adayları ibadetlerini dünyanın her noktasından on binlerce insanın geldiği Mescid'i Nebevi'de yaptı.

Günün her saati insan selinin yaşandığı Mescidi? Nebevi'de hacı adayları dualar etti, ibadetlerini yaptı. Hacı adayları, salavatlar getirerek Hz. Muhammed (SAV) ile birlikte Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'in de medfun olduğu Hücre-i Saadet'i ziyaret etti.

Hacı adayları bir çok İslam büyüğünün de kabrinin bulunduğu Mescid? Nebevi'nin yanında bulanan Cennet-ül Baki mezarlığını ziyaret etti. Duygu dolu anlar yaşandığı ziyaretlerde hacı adayları yakınları için de dualar ederek, onların da en kısa sürede kutsal toprakları ziyaret etmelerini istedi. Hacı adayları Medine'de bir çok kutsal mekanı ziyaret ederek ibadetlerini yaptı.

'HACILAR GENÇLEŞTİ'

Türk hacı adaylarına refaket eden Hizmet Turizm Kafile Başkanı İsmail Bulut, hacıların yaş oranlarının önceki yıllara göre düştüğünü belirterek 'Türkiye'de insanlar artık daha genç yaşlarda hac ve umre ibadetlerini yapıyor. İbadetlerin ve ziyaret programlarının yoğunluğu nedeni ile daha genç yaşta buraya gelenler daha rahat bu görevlerini yerine getirebiliyor. Hac ve umre kayıtlarına başvuruların arttığını görüyoruz. Ülkemizden artık her bütçeden insanımız buralara geliyor, biz de kendilerine en iyi şekilde hizmet ederek onları memnun etmek gayesindeyiz' dedi.

KUTSAL TOPRAKLARA GELMEDEN ARAŞTIRMA YAPIN

İlk kez hacca geldiğini belirten genç yaştaki hacı adaları ise ibadetleri daha sağlıklı yapabilmek için vakit kaybetmeden kutsal topraklara gelmek istediklerini belirterek, 'İnsanlar buraya gelmeden önce muhakkak araştırma yapsınlar. Burada zaman çok hızlı ilerliyor ve katıldığınız hac ve umre gruplarında yoğun bir programınız oluyor. Hacı adayları ve bu toprakları ziyaret edecek olanlar hazırlıklı gelirse bu onlar çok daha yararlı olacaktır' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Hacı Adayları Medine'de Son Ziyaretlerini Yaparak Mekke'ye Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement