Türk Halk Müziği Sanatçısı Paşmakçı'ya Fahri Doktora - Son Dakika
Güncel

Türk Halk Müziği Sanatçısı Paşmakçı'ya Fahri Doktora

Türk Halk Müziği Sanatçısı Paşmakçı\'ya Fahri Doktora

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 'kültür sanat etkinlikleri' kapsamında, TRT Yurttan Sesler Koro Şefi, akademisyen ve eğitimci Yücel Paşmakçı'ya törenle fahri doktora belgesi verilip, onuruna konser düzenlendi.

05.06.2013 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 'kültür sanat etkinlikleri' kapsamında, TRT Yurttan Sesler Koro Şefi, akademisyen ve eğitimci Yücel Paşmakçı'ya törenle fahri doktora belgesi verilip, onuruna konser düzenlendi.

Üniversitenin Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Arif Sağ, Mehmet Özbek, Erdal Erzincan, Hamdi Özbay, Gülşen Kutlu, Emel Taşçıoğlu, Nursaç Doğanışık, Cengiz Özkan, Gani Pekşen, Ali Yılmaz, Gültekin Şener, Adnan Koç, Cihangir Terzi, Hakan Tatyüz ve Süleyman Şenel gibi birçok sanatçı katıldı. Düzenlenen gecede Yücel Paşmakçı'ya fahri doktora belgesi, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından takdim edildi. Prof. Dr. Harmandar, "Onurlu ve gururluyuz. Üniversitemiz ve Muğla, tarihi günlerinden birini yaşamaktadır. Yaşayan en büyük halk sanatçısı, 300'ün üzerinde türkü bestelemiş ve derlemiş olan en büyük halk müziği sanatçısı, üstat Yücel Paşmakçı aramızda. Üniversitemiz senatosunun 21 Mayıs 2013 tarihinde almış olduğu karar gereğince değerli müzik hocamız Yücel Paşmakçı'ya fahri doktora payesi verilmesi uygun görüldü" dedi.

"Büyük onur vesilesiyle şükranlarımı arz ediyorum" diyerek sözlerine başlayan Yücel Paşmakçı ise "Tarihi gelişim ve değişim çerçevesinde, nesiller boyu varlığını sürdürmekte olan milli ruh ve birlik beraberliğin temelini teşkil eden, kültürümüzün aynası diyebileceğimiz musikimizin yaklaşık 40 yılı kapsayan zaman dilimi içerisinde üniversiteler bünyesinde öğrenime yer veriyor olması kıvanç kaynağımızdır. Geçmişteki zenginliğinden beslenen musikimizin yozlaşmasına zemin teşkil edebilecek her türlü faaliyetten uzak durulması lazım geldiği inancı hepimizin şiarıdır. Değerli gençlerimizin de bu konudaki gayretlerine şahit olmak övünç vesilesidir" diye konuştu.

USTALAR SAHNEYE ÇIKTI

Fahri doktora takdim töreninin ardından Yücel Paşmakçı onuruna düzenlenen Ustaya Saygı Konseri'nde, Arif Sağ, Dr. Mehmet Özbek, Erdal Erzincan, Gülşen Kutlu, Emel Taşçıoğlu, Nursaç Doğanışık, Cengiz Özkan, ve Dr. Gani Pekşen tarafından Türk halk müziğinin birbirinden değerli eserleri seslendirildi. Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl yönetimindeki Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu ise seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle geceye renk kattı.

Konser sonunda geceye katılan sanatçılara Vali Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün ve Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından plaketleri takdim edildi. Ardından, tüm sanatçılar ile Vali ve beraberindeki heyet seslendirilen son eserde, Türk Halk Müziği Topluluğu'na eşlik etti. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Halk Müziği Sanatçısı Paşmakçı'ya Fahri Doktora - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement