Türk Halkına Göre En İyi Film Oscar’ı Başlangıç’a (Inception) Gidiyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Türk Halkına Göre En İyi Film Oscar’ı Başlangıç’a (Inception) Gidiyor

Türk Halkına Göre En İyi Film Oscar’ı Başlangıç’a (Inception) Gidiyor

Oscar Anketi Türk Halkının 27 Şubat Tarihinde Gerçekleşecek Ödül Töreninde Oscar Heykelciğini Kimlerin Kucaklayacağına İlişkin Tahminlerine Yer Veriyor.

18.02.2011 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankette En İyi Film dalında Christopher Nolan'ın Başlangıç filmi açık ara favori gösterilirken Colin Firth ile Natalie Portman En İyi Erkek ve Kadın Oyuncu ödülleri için en güçlü adaylar olarak görülüyor.

Sinema dünyasının en prestijli ödülü olarak kabul edilen Oscar'lar 27 Şubat tarihinde sahipleriyle buluşacak. Bu yıl 83. kez düzenlenecek olan Oscar Ödülleri, yalnızca ödül kazanan yapımlar ve oyuncularla değil muhteşem gösterilerle de adından söz ettiriyor. www.turk.net tarafından www.benderimki.com kamuoyu araştırma platformu üzerinden yaptırılan Oscar Ödülleri anketi, Türk halkının Oscar ödüllerinin kime gideceğine yönelik tahminlerini ortaya koydu. Türkiye genelinde 2.000 kişinin katıldığı anket En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo gibi Oscar ödüllerine kimin sahip olacağına ilişkin ilginç beklentiler içeriyor.

Kadınlar erkeklere kıyasla Oscar Ödüllerine daha fazla ilgi gösteriyor

Araştırma, Türk halkının Oscar Ödüllerine yaklaşımını da ortaya koyuyor. Sonuçlara göre, her beş kişiden dördü prestijli ödül alan filmleri izlemeyi daha çok tercih ediyor. Ayrıca kadınların Oscar Ödüllerine erkeklerden daha fazla ilgi gösterdiği görülüyor.

En İyi Erkek Oyuncu dalında Zoraki Kral Colin Firth bir adım önde

Anket, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kimin kazanacağına dair birbirine çok yakın beklentiler içeriyor. Zoraki Kral (The King's Speech) filminin başrol oyuncusu Colin Firth bu dalda ilk sırada yer alıyor. Ankete katılanlar arasından genç yaş grubuna girenler Sosyal Ağ (The Social Network) filmindeki rolü ile Jesse Eisenberg'in Oscar heykelciğini kucaklayacağını öngörüyor. Ankete katılan kadınlar arasında da Biutiful filmindeki rolü ile Javier Bardem bir adım önde görülüyor.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ankette ilk sırayı Dövüşçü (The Fighter) filmindeki rolüyle Christian Bale alıyor. Zoraki Kral filmindeki rolü ile Geoffrey Rush ve Hırsızlar Şehri (The Town) filmindeki rolü ile Jeremy Renner, Bale'i takip eden isimler.

Siyah Kuğu Natalie Portman En İyi Kadın Oyuncu anketinde zirvede

Siyah Kuğu (Black Swan) filmindeki rolüyle büyük beğeni toplayan Natalie Portman TurkNet'in yaptırdığı ankette En İyi Kadın Oyuncu sıralamasında birinci sırada yer alıyor. Natalie Portman'ı Tavşan Deliği (Rabbit Hole) filmindeki rolü ile Nicole Kidman takip ediyor. En İyi Yardımcı Kadın oyuncu dalında sonuçlar birbirine oldukça yakın görünüyor. İlk sırada Zoraki Kral filmindeki rolü ile Helena Bonham Carter yer alırken, Dövüşçü filmindeki rolü ile Melissa Leo ve yine aynı filmden Amy Adams ankette ilk sırayı zorlayan diğer isimler olarak öne çıkıyor.

En İyi Film, Başlangıç (Inception)

Türk halkı en iyi film dalında Christopher Nolan'ın yönettiği Başlangıç filmini diğer adayların çok önünde favori olarak gösteriyor. Başlangıç'ı sırasıyla Siyah Kuğu ve Zoraki Kral filmleri takip ediyor. En iyi yabancı film dalında Meksika yapımı Biutiful favori gösterilirken Cezayir yapımı Outside the Law ikinci sırada yer alıyor.

Oyuncak Hikayesi 3, en iyi animasyon dalında diğer adaylara kıyasla bariz bir şekilde öne çıkıyor.

En İyi Kısa Metrajlı film dalında God of Love adlı kısa metrajlı film diğer adayların oldukça önünde ilk sırada yer alıyor. TurkNet anketinin katılımcıları Madagascar, a Journey Diary filmini En iyi Kısa Metrajlı Animasyon Film dalında önde görüyor.

En İyi Uzun Metrajlı Belgesel dalında Gasland, En İyi Kısa Metrajlı Belgesel dalında da Poster Girl favori olarak gösteriliyor.

En İyi Yönetmen Oscar'ı için Darren Aronofsky ile David Fincher başı çekiyor

Siyah Kuğu filminin yönetmeni Darren Aronofsky ve Sosyal Ağ filminin yönetmeni David Fincher, en iyi yönetmen dalında ödül alması beklenenler arasında yer alıyor. İkiliyi Zoraki Kral filminin yönetmeni Tom Hooper takip ediyor. En İyi Uyarlama Senaryo dalında Sosyal Ağ filmi ile Aaron Sorkin'in ödül alması bekleniyor. En iyi orijinal senaryo dalında ise Başlangıç filmi ile Christopher Nolan'ın ödülü almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Türk Halkına Göre En İyi Film Oscar’ı Başlangıç’a (Inception) Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement