Türk Hayırseverin Vakfına Uluslararası Ödül - Son Dakika
Güncel

Türk Hayırseverin Vakfına Uluslararası Ödül

Lübnan'da yaşayan Türk hayırsever Melek Nimer'in kurduğu Lübnan Birleşik Gençlik Projesi, Arap-Amerikan Enstitüsü'nün düzenlediği "Halil Cibran İnsanlığın Ruhu Ödülleri" kapsamında "Kurumsal Mükemmellik" dalında ödüle layık görüldü.

20.04.2016 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan'da yaşayan Türk hayırsever Melek Nimer'in kurduğu Lübnan Birleşik Gençlik Projesi, Arap-Amerikan Enstitüsü'nün düzenlediği "Halil Cibran İnsanlığın Ruhu Ödülleri" kapsamında "Kurumsal Mükemmellik" dalında ödüle layık görüldü.

Arap-Amerikan Enstitüsü'nün geleneksel "Halil Cibran Ödülleri" ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Bu yıl "Kurumsal Mükemmellik" dalında Lübnan Birleşik Gençlik Projesi (ULYP) ödüle hak kazandı. ULYP adına ödülü vakfın kurucusu Türk hayırsever Melek Nimer aldı.

Arap-Amerikan Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, ULYP'nin "üstün programı ve hizmetiyle daha iyi ve bütüncül bir Lübnan için çalışan seçkin bir kurum olduğu" belirtilerek, "5 yıl gibi kısa bir süre önce kurulmasına rağmen ULYP, korumasız binlerce gence ulaşarak sağladığı kaliteli eğitim programları ile düşük gelirli ailelerin çocuklarının başarıya ulaşması için önemli fırsatlar sunuyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca ULYP'nin başarı hikayesinin gençlerin hayatlarını değiştirdiği ve Lübnan'ın geleceğini yeniden tanımladığının altı çizildi.

Törende Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne de "Uluslararası Sorumluluk" dalında ödül verildi.

Melek Nimer kimdir?

Filistinli bir ailenin gelini olarak 34 yıl önce Lübnan'a yerleşen Türk hayırsever Melek Nimer, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün kurucularından olan kayınpederi Rıfat Nimer'in desteğiyle başladığı yardım çalışmalarına 27 yıldır aralıksız devam ediyor.

Yaşlılar, çocuklar ve üniversite çağındaki gençler için çeşitli projeler yürüten Nimer'in kurduğu "Lübnan Birleşik Gençlik Projesi (Unite Lebanon Youth Project)" adlı sivil toplum kuruluşu, Lübnan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye gibi birçok ülkede binlerce Filistinli ve Suriyeli öğrenciyi burslu olarak okutuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Hayırseverin Vakfına Uluslararası Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement