Türk Hentbolu, Mabedine Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Türk Hentbolu, Mabedine Kavuştu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, inşaatı tamamlanan 2 bin 700 kişi kapasiteli THF Spor Salonu'nu törenle hizmete açtı.

03.10.2012 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, inşaatı tamamlanan 2 bin 700 kişi kapasiteli THF Spor Salonu'nu törenle hizmete açtı. Törene, Bakan Kılıç'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Hakan Hakyemez, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesi ellerinde Türk bayraklı yüzlerce minik tarafından karşılanan Bakan Kılıç, çocuklarla tek tek ilgilendi. Ardından 19 Mayıs Gençlik Merkezi Seğmen Kulübü bir gösteri sundu. Törenin açılışında konuşan Bakan Kılıç, çok önemli bir tesisi hizmete açtıklarını anlatarak, İstiyoruz ki hentbol her alanda ve her anlamda, bütün müsabakalarda Türk milletini ve Türk gençlerini en iyi şekilde temsil imkanını yakaladığımız branşlar arasında yerini alsın dedi. Yakın vadede 2013 yılında Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları'nı hedeflediklerini belirten Kılıç, Hentbolda lisanslı sporcu ve kulüp sayısını artırma yönünde hedeflerimizi ortaya koymalıyız. Net, açık ve berrak hedeflerle hızla yol almalıyız. Cumhuriyetimizin kalbinde Hentbol Federasyonu'na bu tesisi kazandırmaktan büyük gurur duyuyorum. Zira bu tesis bünyesindeki kamp eğitim merkeziyle birlikte Türk hentbolunun amiral gemisi olacak. Türkiye'de hentbolu buradan yöneteceğiz. Ankara merkezli olarak 82 vilayetimizde seçmelerde, Hentbol Federasyonu yeni dönemde çok daha etkin, aktif ve enerjiyle Türk sporuna hizmet edecek. Avrupa şampiyonaları, dünya şampiyonalarında, olimpiyat müsabakalarında hentbolu, Türk bayrağını gururla dalgalandıran ve temsil eden bir branş olarak görünceye kadar federasyonumuzu ve yöneticilerimizi rahat bıraktırmayacağız. Her zaman yanlarında olacağız ifadelerini kullandı. Kılıç, 4 katlı Çankaya Gençlik Merkezi'nin bu amaçla gitar, saz, ud, ney kursları, tiyatro, drama ve folklör gibi hem geleneksel hem de modern sanatlara hizmet eden bir tesis olacağını kaydetti. Tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Kılıç, Başkentimize yeni spor sahaları kazandırmaya bakanlık olarak hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Bakanlık olarak arzu ederiz, özellikle Çankaya'da eğer bina yapımına elverişli alanlar temin edilebilirse bir kaç salonu hizmete sunmayı yürekten arzu ederiz dedi.

Daha sonra açılış kurdelesi kesildi ve kokteyl verildi. Törenin ardından ise A Milli Bayan Hentbol Takımı, 2013 Dünya Bayanlar Hentbol Şampiyonası grup elemelerindeki ilk maçında Azerbaycan ile bu salonda karşı karşıya geldi.

Öte yandan Bakan Suat Kılıç'ın korumalarının, abartılı davranışı ve basın mensupları ile tartışması tepkilere neden oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Hentbolu, Mabedine Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement