Türk Heyeti Gazze'deki Projeleri Denetledi - Son Dakika
Güncel

Türk Heyeti Gazze'deki Projeleri Denetledi

Kudüs Başkonsolosu Hüsnü Gürcan Türkoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin Gazze'de yürüttüğü insani yardım projelerini yerinde inceledi.

18.09.2017 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kudüs Başkonsolosu Hüsnü Gürcan Türkoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin Gazze'de yürüttüğü insani yardım projelerini yerinde inceledi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz'ın da bulunduğu heyet, Türkiye'nin finanse ettiği, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi, su kuyuları ve içerisinde 320 konut bulunan projelerin gerçekleştiği bölgeleri gezdi.

AA muhabirine konuşan Korkmaz, TİKA'nın konut projesini tamamladığını ve çok yakında muhtaç kişilere verilmek üzere Filistin yönetimine teslim edileceğini belirtti. "Türkiye tarafından gerçekleştirilen 3 projeyi denetlemek amacıyla buraya geldik" diyen Korkmaz, ayrıca TİKA ve Filistinli yetkililerin ortak çalışmasıyla konutların verileceği kişilerdeki aranan şartların belirlendiğini aktardı.

Korkmaz, Filistin İskan Bakanı Mufid Hasayine'nin de TİKA'nın davetlisi olarak gelecek hafta Türkiye'yi ziyaret edeceğini ve burada konutların bakanlığa teslim edileceğini aktardı.

TİKA tarafından Vadi Gazze köyünde 2015 yılında inşasına başlanan 320 konutun, İsrail'in Temmuz 2014'teki saldırılarında evsiz kalan kişilere verilmesi planlanıyor.

Türk Heyeti Gazze\'deki Projeleri Denetledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Heyeti Gazze'deki Projeleri Denetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement