Türk Heyetinden 2020 Olimpiyatları İçin Rusya'ya Çıkarma - Son Dakika
Spor

Türk Heyetinden 2020 Olimpiyatları İçin Rusya'ya Çıkarma

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç liderliğindeki İstanbul 2020 heyeti, Rusya'da düzenlenen dünyanın en büyük spor kongresi Sportaccord'ta Türkiye'nin 2020 adaylığına ilişkin kritik temaslarda bulunuyor.

30.05.2013 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç liderliğindeki İstanbul 2020 heyeti, Rusya'da düzenlenen dünyanın en büyük spor kongresi Sportaccord'ta Türkiye'nin 2020 adaylığına ilişkin kritik temaslarda bulunuyor.

Bakan Kılıç'ın öncülüğündeki geniş katılımlı Türk heyeti, Rusya'da gerçekleşen dev buluşmada İstanbul 2020'nin "oyun planını" dünya spor camiasıyla paylaşacak. St. Peterburg'ta yapılan kongrenin bugünkü oturumuna Bakan Kılıç ile birlikte İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, TMOK Başkanı Uğur Erdener, milli voleybolcu Neslihan Darnel, spor teşkilatının üst düzey yetkilileri ile adaylığa destek veren iş dünyası ve sponsor temsilcileri katıldı.

Kongrede konuşma yapan İstanbul 2020 Başkanı Hasan Arat, "Tıpkı sizler gibi, ben de sporun ve sporun bırakacağı mirasların gücüne inanıyorum. Spor, genç yaşımda basketbol oynadığım günlerden, TMOK Başkan Yardımcısı olarak Profesör Erdener ile çalıştığım bugünlere kadar, İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığını yürütmesi her zaman hayatımın bir parçası olmuştur" şeklinde konuştu.

"İstanbul benim için de vazgeçilmez" diyen Arat, "Bugün, inanıyorum ki doğru bir seçim ile spor, tarihte ulaştığı en kalabalık insan topluluğu ile buluşacak. Çok sıkı çalıştığımızı biliyoruz. Geçmiş dört adaylığımızdan, diğer ev sahibi şehirlerden ve düzenlediğimiz büyük uluslararası etkinliklerden dersler çıkardık. Türkiye geçmişte oyunlara 'gelişmekte olan' bir ülke olarak aday oluyordu. Bugün, Türkiye 'gelişmiş' bir ülke olarak aday. Bugün, azimli ve kararlıyız" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un ihtiyaçlarını, olimpiyat ve paralimpik oyunlarının ihtiyaçlarıyla uyumlu hale getirdiklerini belirten Arat, "Şehrimiz, daha fazla ulaştırma altyapısına ihtiyaç duyuyor ve biz bunu inşa ediyoruz. Şehir sakinlerimiz, daha fazla spor tesisine ihtiyaç duyuyor ve biz de onlara bunu sağlıyoruz. Gençlerimiz, rol modellere ihtiyaç duyuyor ve oyunlar da, onlara bunu sunuyor. Bugün İstanbul'da istek, yetenekle buluşuyor. Sporu seviyoruz; yapmayı da izlemeyi de. 23 milyon vatandaşımız daha bugünden bilet almaya hazır. Bu, stadyumlarımızın tıklım tıklım dolacağı anlamına geliyor. Sporu yalnızca Türk halkı değil, iş ortaklarımız da destekliyor. Ülkemizin önde gelen şirketleri adaylığımızın arkasında ve spor da bu şirketlere değer katıyor. Türk Hava Yolları gibi dünyanın önde gelen şirketlerimiz spora olan sponsorluğu yeniden tanımlıyor. Olimpik veparalimpik sporlara olan destek inanılmaz boyutlarda. Daha iki hafta önce, su sporları ve atletizm sporlarına destek vermek üzere 15 milyon ABD Doları değerinde birsponsorluğun altına imza atan Türkiye'nin önde gelen telekomünikasyon şirket Turkcell sadece bir örnek" değerlendirmesinde bulundu.

"Tarihi Yarımada'nın surları dibinde pedal çeviren sporcuları hayal edin" diyen Arat, şunları kaydetti:

"Boğaziçi'nde, Kız Kulesi'nin yanından geçen kürekçileri hayal edin. Asya Kıtası'ndan Avrupa Kıtası'na koşarak geçen atletleri hayal edin. Tıpkı İstanbul gibi vizyonumuzu dile getirdiğimiz 'Bridge Together' sloganımızın altında çok anlam yatıyor. İstanbul 2020 Doğu ile Batı arasında köprü kuracak. Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları, tarihinde ilk defa hem Avrupa hem de Asya Kıtası'nda düzenlenecek... Neredeyse yarısı 25 yaş altı olan, Avrupa'nın en genç nüfusunun kendisine kucak açışına tanık olacak. Sporcularınız, 8 bin yıllık bir tarihi olan antik geçiş yollarıyla kaplı bir şehirde performanslarını sergileyecekler ve kendilerini Avrupa'nın en genç nüfusu ağırlayacak. Oyunlar Ailesi İstanbul'da binlerce, on binlerce saray, cami, sinagog, kilise ve müze ile başka bir dünyaya girecek. ve Newsweek'in 'Dünyanın en havalı şehri' olarak tanımladığı modern bir metropol ile tanışacak. Bridge Together geçmişin göz kamaştıran olimpiyat şanını, hoşgörü, ahenk ve barış mesajına hazır bir bölgede, yenisiyle bir araya getiriyor. Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı 2020 yılında İstanbul'a getirecek olimpik hareket, yalnızca bir bölgeye değil, yeni bir kültüre de kapı açıyor. İstanbul, tüm insanlık arasında bir köprü kurmayı vaat ediyor." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türk Heyetinden 2020 Olimpiyatları İçin Rusya'ya Çıkarma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement