Türk heyetinden ABD'ye ticari ilişkileri görüşmek üzere ziyaret - Son Dakika
Güncel

Türk heyetinden ABD'ye ticari ilişkileri görüşmek üzere ziyaret

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Türkiye İhracatlar Meclisi koordinasyonunda üst düzey bir heyet, Türkiye-ABD ticari ilişkiler bağlamında görüşmeler yapmak üzere ABD'nin başkenti Washington'ı ziyaret etti.

16.03.2022 08:42  Güncelleme: 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Türkiye İhracatlar Meclisi koordinasyonunda üst düzey bir heyet, Türkiye-ABD ticari ilişkiler bağlamında görüşmeler yapmak üzere ABD'nin başkenti Washington'ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Türkiye İhracatlar Meclisi koordinasyonunda oluşturulan üst düzey heyet, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri görüşmek üzere ABD'yi ziyaret etti. Heyette Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Dr. Cemil Ragıp Ertem ve İletişim Başkan Yardımcısı Dr. Çağatay Özdemir yer aldı.

Türkiye-ABD arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın ortaya koyduğu 100 milyar dolarlık ticaret hacmi çerçevesinde planlanan 4 günlük ziyarette Washington ve New York'ta görüşmelerde bulunacak olan üst düzey heyet, Washington Büyükelçiliği'nde bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında heyet, kapsamlı bir programla görüşmelerde bulunacaklarını ve bu görüşmelerde enerji, yeşil yatırım, dönüşüm, doğrudan yatırımlar ve 3. ülkelerden ortak yatırımlar ile ilgili konuları ele alacaklarını kaydetti. Bu hacmi değerlendirmek için tüm şartların elverişli olduğunu ifade eden heyet, korona virüs (Covid-19) salgını ile birlikte küresel tedarik zincirinde önemli bir kayma olduğunu ve özellikle Uzak Doğu'da güçlükler, fiyat haraketliliği ve lojistik maliyetlerin yaşandığını belirtti. Heyet, bu kaymalar nedeniyle Türkiye'nin 2021 yılında 225 milyar dolarlık bir ihracat performansıyla tarihi bir seviyeye ulaştığına dikkat çekti.

(Ayten Mammadova/ İHA)

Türk heyetinden ABD\'ye ticari ilişkileri görüşmek üzere ziyaret
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk heyetinden ABD'ye ticari ilişkileri görüşmek üzere ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement