Türk İmamlara, Almanya Büyükelçiliği'nde Resepsiyon - Son Dakika
Güncel

Türk İmamlara, Almanya Büyükelçiliği'nde Resepsiyon

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Almanya'ya gidecek imamların ülkenin sosyal yapısını dikkate almalarını tavsiye ederek, Türkiye'de öğrendikleri Almanca'nın yeni görev yerlerinde hayata uyum sağlamalarına yardımcı olacağını söyledi.

01.06.2015 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Almanya'ya gidecek imamların ülkenin sosyal yapısını dikkate almalarını tavsiye ederek, Türkiye'de öğrendikleri Almanca'nın yeni görev yerlerinde hayata uyum sağlamalarına yardımcı olacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini hizmetler için Almanya'ya göndereceği 64 imam, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin düzenlediği resepsiyona katıldı.

Resepsiyonda konuşan büyükelçi Pohl, imamların görev yerlerine gitmeden önce Almanca öğrenmelerinin önemini vurguladı.

"Türkiye'de öğrendiğiniz Almanca, oradaki yaşama uyum sağlamanıza yardımcı olacak. Almanya'ya gittiğinizde dilinizi daha da geliştireceksiniz" diyen Pohl, uygulanan proje kapsamında imamların Alman kültür ve diline ait seminerlere katılmasının sağlandığını ifade etti.

"Almanya'nın sosyal yapısını dikkate alın"

Pohl, Almanya'da yaşayan Türklerle konuşurken ülkenin sosyal yapısını dikkate almalarını tavsiye ettiği imamların, Türklerin yanı sıra Almanlarla da iletişim kurmalarını istedi.

Almanya'da Müslümanlar için 2 bin 600'den fazla ibadethane ve toplanma yeri bulunduğunu belirten Pohl, İslam'ın Almanya'da yerleşik hale gelmesini kabullenmekte zorlananların da bulunabileceğini, tarihine bağlı Almanlara karşı anlayışlı olmak ve iletişimi açık tutmak gerektiğini söyledi.

Almanca kurslarına ilgi gösterdikleri için din görevlilerine teşekkür eden Pohl, imamların görevleri bittiğinde Almanya'nın bir iyi niyet elçisi olarak Türkiye'ye dönmelerini diledi.

"Diyanet, Almanya'daki 3,5 milyon Türk'e hizmet veriyor"

Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Abdullah Gümüşsoy ise başkanlığın yurtdışındaki Türk vatandaşlarına dini, sosyal ve kültürel hizmetler sunmak için birçok ülkeye din görevlisi gönderdiğini söyledi.

Yurtdışında en çok Türk vatandaşının Almanya'da yaşadığını belirten Gümüşsoy, talepler doğrultusunda gönderilen 900 din görevlisinin halihazırda ülkede yaşayan 3,5 milyon Türk'e hizmet verdiğini ifade etti.

Gümüşsoy, Almanya'ya gidecek din görevlilerinin Alman Kültür Merkezi ve Goethe Enstitüsü'nde dil kurslarına katıldıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından imamlar ve elçilik görevlileri fotoğraf çektirdi. Türkiye'deki dil ve kültür seminerlerini başarıyla tamamlayan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 64 imam Temmuz'dan itibaren Almanya'da görevlerine başlayacak.  Eğitimlerini tamamlayan 75 imamla birlikte yıl sonuna kadar Almanca ve kültür eğitimi almış toplam 139 Diyanet görevlisi bu ülkede görev alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk İmamlara, Almanya Büyükelçiliği'nde Resepsiyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement