Türk İnşaat Sektörüne Kalifiye Eleman - Son Dakika
Güncel

Türk İnşaat Sektörüne Kalifiye Eleman

Türk İnşaat Sektörüne Kalifiye Eleman

URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri inşaat sektöründe nitelikli iş gücü için Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

09.12.2017 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri inşaat sektöründe nitelikli iş gücü için Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Bu kapsamda şirket öğrencilere 37 yıllık deneyimini sözlü ve uygulamalı aktarma imkanı bulacak.

Protokol, İstanbul Sanayi Odası ve Vakfı Başkanı Erdal Bahçıvan, vakıf üyeleri, URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar ve Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atilla Altuntaş'ın katılımlarıyla imzalandı.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, bu iş birliğiyle yarının sanayisine katkı sağlayacak olan gençlere destek olacağını umduğunu belirtti. Çalışmanın diğer firmalara ve okullara da örnek teşkil etmesini dileyen İSO Başkanı, "URTİM'in uzun yıllardır sektörde edindiği tecrübe ve bilgi birikimlerini öğretmen ve öğrencilerimizle paylaşması büyük fayda sağlayacaktır. Gerçekleştirmeyi planladıkları eğitim modeli ile sektöre daha kalifiye bireyler yetiştireceklerine inanıyorum. Bu işbirliğinin takipçisi olmayı hedefliyoruz" dedi.

54 ülkeye ihracat gerçekleştiren Serdar Urfalılar, bu işbirliği protokolü ile 37 yıldan beri sektörde edindikleri tecrübeleri öğrenci ve öğretmenlerle paylaşacak olmanın kendileri ve ülkemiz adına çok değerli olduğunu söyledi ve şunları ekledi: "Laboratuvar çalışmaları için endüstriyel kalıp ve iskele sistemlerimizle destekleyeceğimiz lise ile uzun soluklu bir işbirliği yapmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda bu işbirliğimizi çeşitlendirmek için de çalışacağız."

Hedeflerinin kaliteli öğrenci yetiştirip inşaat sektörüne kazandırmak olduğunu belirten Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atilla Altuntaş ise toplamda 1.900 öğrencileri olduğunu belirtti. Altuntaş, "Eğitim bizim için en önemli olan nokta. Hedefimiz kaliteli öğrenci yetiştirip Türk inşaat sektörüne kazandırmak. Okul olarak alanında iyi yetişmiş öğrenciler mezun etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk İnşaat Sektörüne Kalifiye Eleman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement