Türk-İş Genel Başkanı Atalay Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türk-İş Genel Başkanı Atalay Açıklaması

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, gelir vergisi tarifesinin üçüncü dilimindeki ücretlerde yapılacak kesinti oranıyla ilgili maddenin "torba tasarı"dan çıkartılmasıyla ilgili, "Yüzde 27'nin kabul edilebilir bir tarafı yok ama yüzde 30 çok ama çok kötüydü.

14.10.2017 01:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, gelir vergisi tarifesinin üçüncü dilimindeki ücretlerde yapılacak kesinti oranıyla ilgili maddenin "torba tasarı"dan çıkartılmasıyla ilgili, "Yüzde 27'nin kabul edilebilir bir tarafı yok ama yüzde 30 çok ama çok kötüydü." dedi.

Atalay, Şeker-İş Sendikası tarafından Manavgat'taki bir otelde bu yıl ikincisi düzenlenen "Basın Mensupları Buluşması"na katıldı.

Gelir vergisi tarifesinin üçüncü dilimindeki ücretler için yapılacak vergi kesintisi oranının yüzde 27'den yüzde 30'a çıkartılmasına ilişkin maddenin "torba tasarı"dan çıkarıldığını anımsatan Atalay, "Gelir vergisi konusunda bizim yüzde 27'ye itirazımız vardı. Onu yüzde 30 yaptılar, sonra yüzde 27'yi muhafaza ettiler." ifadelerini kullandı.

Yüzde 27'lik vergi kesintisi oranının çalışanlar için yüksek olduğunu vurgulayan Atalay, şöyle konuştu:

" Adapazarı'nda 1975 yılında bir evde yangın çıktı. Ev sahibi yangını söndürmeye çalışan itfaiyeciye 'Oğlum evi kurtarabilecek misin?' diye sordu. Bu soru üzerine itfaiyeci 'Ev zor ama arsayı kurtaracağız galiba.' karşılığını verdi. Bunlar da evi yaktılar, arsayı kurtarmaya çalışıyorlar. Geldiğimiz noktada böyle bir iş geldi başımıza. Yüzde 27'nin kabul edilebilir bir tarafı yok ama yüzde 30 çok ama çok kötüydü."

"Her gün ortama 6 kişi iş kazasına kurban gidiyor"

Taşeron işçilerin kadro taleplerine de değinen Atalay, "Bu konu, 1 milyon taşeron işçisinin yanında bu işçilerin aileleri düşünüldüğünde yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Hükümet yetkilileri bununla ilgili çalışmasının yıl sonuna kadar biteceğini söylediler. Ben de biteceğiyle ilgili bayağı umutluyum ama nasıl biteceğiyle ilgili tereddütlerim var. Memur mu yoksa işçi mi olacaklar?" değerlendirmesinde bulundu.

Atalay, TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'nde önceki gün meydana gelen patlamada yine işçi ölümleri yaşandığını hatırlatarak, iş kazalarının Türkiye'de can yakmaya devam ettiğini dile getirdi.

Bu yılın 8 aylık bölümünde bin 338 kişinin iş kazaları nedeniyle yaşamını yitirdiğine dikkati çeken Atalay, her gün ortama 6 kişinin iş kazasına kurban gittiğini kaydetti. İş kazalarının önlenmesi için toplumun her kesiminin gayret sarf etmesi gerektiğini belirten Atalay, bu konuda çıkartılan yasaların yaptırım gücünün olması gerektiğini anlattı.

"Zor günler toplumun birlik ve beraberliği sayesinde atlatıldı"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğunu, bundan da en çok işçiler ile küçük esnafın etkilendiğini ifade etti.

Esnafın toplumun en önemli unsuru olduğuna işaret eden Palandöken, zor şartlarda görev yapan basın mensuplarının da toplumun önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök ise basın mensuplarının toplumun gözü ve kulağı olduğunu belirtti. Gök, basın mensuplarını iş stresinden uzakta bir araya getirmek için ilkini geçen yıl düzenledikleri programın ikincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Basın mensuplarının 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi gecesi canları pahasına görevlerini yaptığını vurgulayan Gök, yaşanan kötü günlerin geride kaldığını kaydetti.

Türkiye'nin yaşadığı zor günleri toplumun tüm kesimlerinin birlik ve beraberliği sayesinde atlattığını anlatan Gök, "Birbirimizi sevmek mecburiyetinde değiliz ama birbirimize saygı duymak zorundayız." ifadesine yer verdi.

Emekliye ayrılan haber kameramanlarına plaket

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel de haber kameramanlığının dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğunu söyledi.

Polatel, haber kameramanlarının görevleri icabı insanların kaçarak uzaklaştıkları yerlere koşarak gittiklerini belirtti.

Haber kameramanlarının 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde önemli bir sınavı başarıyla geçtiğine dikkati çeken Polatel, meslektaşlarının o gece darbecilere karşı kamuoyu ve vatandaşları bilgilendirme görevi üstlendiğini bildirdi.

Haber kameramanlığı mesleğinin zor bir meslek olduğun işaret eden Polatel, meslekten emekli olmanın daha da zor olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından Polatel, haber kameramanlarına verdikleri destekten ötürü Atalay ve Palandöken'e plaket, Gök'e ise 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili basın mensuplarının kaleme aldığı "Kalkışma" adlı kitabı takdim etti.

Programda ayrıca haber kameramanı olarak emekliye ayrılan Cezmi Sayılgan, İsmail Köşeli, Cenk Barut ve Süleyman Damla'ya plaket verildi.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay Açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk-İş Genel Başkanı Atalay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti
    16:25 Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti

    Havza Muhtarları Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyarette, muhtarlar Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti. İkiz, muhtarların önemli iletişim köprüleri olduğunu belirterek, önümüzdeki 5 yılda mahallelerin sorunlarını çözmek ve yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Dernek başkanı Şahin ise İkiz'in ilçeye ve mahallelere değer katacak çalışmalar yapacağına inandıklarını söyledi.

  • Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi
    16:24 Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi

    Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 yılı 1. Dönem Olağan Genel Kurulu, öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıda, görev süreleri dolan encümenlerin yerine yeni encümenler seçildi. Birlik başkanı Kaymakam Şafak Gürçam, daha önce görev alanlara teşekkür ederek, amaçlarının köylerde yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirtti. Yapılan seçimde İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Basri İnan ve Akın Yağız Demirelli, köy muhtarları Muhittin Çakır ve Yavuz Çarıkçı göreve getirildi. Toplantı sonunda muhtarların sorun ve talepleri dinlendi.

  • Gaziantep'te restoranda yöresel lezzetler 40 liraya halkla buluşuyor
    16:24 Gaziantep'te restoranda yöresel lezzetler 40 liraya halkla buluşuyor

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan restoranda, 4 çeşit yöresel lezzetten oluşan menü, 40 liradan halkla buluşturuluyor. Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi'nde bulunan restoranda günlük hazırlanan menüler, öğle ve akşam saatlerinde vatandaşlara ikram ediliyor. Uygulama, vatandaşlara daha ucuz yemek sunabilmek amacıyla başlatılmış olup, halktan olumlu dönüşler almaktadır.

  • Bolu'da Tartışma Sonucu Cinayet
    16:24 Bolu'da Tartışma Sonucu Cinayet

    Bolu'da bir çift arasında yaşanan tartışma sonucu, damat eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olayı ayırmak isteyen kayınvalidesini ise yaraladı. Polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

  • Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı
    16:21 Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı

    Eskişehir'in Yunusemre Mahallesi'nde bulunan vatandaşlar, yaklaşık 700 kişinin katılımıyla Yunus Emre Türbesi'nde yağmur duası yaptı. Tarımla uğraşan vatandaşlar, Allah'a yağmur yağması için dua etti. Dua sonrası mahalleli tarafından imece usulü yapılan etli pilav cemaate ikram edildi. Mahalle muhtarı Ali Acar, katılan vatandaşlara teşekkür etti.

  • Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı
    16:21 Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen Yozgat'ın Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, şu ana kadar 147 konut, 8 cami, 2 minare, 14 ahır hasar gördüğüne dair talebin geldiğini söyledi.

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı
    16:18 Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda Ordu'da inşa edilen Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi, geçen yıl nisanda ziyarete açıldı. Gemi ve müze, bir yılda 350 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı
    16:15 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katıldı. Başkan Köksal, fuarın şehir ekonomisine can suyu olmasını temenni etti.


Advertisement