Türk iş insanlarından Pakistan çıkarması - Son Dakika
Ekonomi

Türk iş insanlarından Pakistan çıkarması

Türk iş insanlarından Pakistan çıkarması

Türkiye ile Pakistan arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nı fırsata dönüştürmek isteyen Türk iş insanları heyeti, başkent İslamabad'a çıkarma yaptı.

17.11.2020 20:23  Güncelleme: 20:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile Pakistan arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nı fırsata dönüştürmek isteyen Türk iş insanları heyeti, başkent İslamabad'a çıkarma yaptı.

Aralarında NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Brick Plus Yönetim Kurulu Başkanı Kamil ARSLAN ve ADO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak'ın bulunduğu Türk iş insanları, Imarat Şirketler Grubunca düzenlenen Uluslararası İş Forumu'na katılmak üzere İslamabad'a geldi.

Foruma, Pakistan Sanayi ve Üretim Bakanı Hammad Azhar, Eyaletler ve Sınır Bölgelerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Narkotikle Mücadele Bakanlığını yürüten parlamentonun Keşmir Komitesi Başkanı Şehriyar Afridi, Pakistan Ticaret Bakanı Abdulrezzak Davud, Başbakan Danışmanları Seyid Zülfikar Abbas Buhari ile Osman Dar, milletvekili Romina Hürşid, Pakistan Yatırım Kurulu Başkanı Arif R. Buhari, Pakistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Yasir İlyas Han, Ravalpindi Ticaret Odası Başkanı Muhammed Nasir Mirza, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, farklı ülkelerden yatırımcılar, mimarlar ve iş insanları katıldı.

Brick Plus Yönetim Kurulu Başkanı Arslan, forumda yaptığı konuşmada, Pakistan'da 5 sene kaldığını aktararak "Pakistan benim ikinci vatanım. 20 yıldan bu yana Avrupa, Orta Doğu, Amerika ve Uzak Doğu ülkelerinde aktif olarak ticari faaliyetlerde bulunduk ve büyük tecrübeler elde ettik. Bundan sonraki süreçte, vaktiyle ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz havasını teneffüs ettiğimiz Pakistan'a ticari, ekonomik ve sosyal faaliyetler konusunda daha fazla yoğunlaşmak istiyoruz." dedi.

Pakistan ile Türkiye arasındaki ikili ticari hacmin arzu edilen düzeyde olmamasının kendilerini üzdüğüne dikkat çeken Arslan, "Mevcut potansiyeli en iyi şekilde, özellikle iki ülke arasındaki ticari hacmin artırılması için kullanmak bizim için zorunluluk ve hatta büyük bir sorumluluktur." ifadelerini kullandı.

Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki devlet tek millet anlayışı çerçevesinde, Türkiye-Pakistan arasındaki ekonomik, ticari ve sosyal bağları daha da güçlendirmek için daha fazla pozisyonlar ortaya konulması, tarım ve imalat sektörlerinde karşılıklı olarak yapılabilecekler hususunda etütlerin yapılması ve karşılıklı olarak kolaylaştırıcı adımların atılması, Türkiye-Pakistan arasında iki yönlü yatırımları güçlendirmek için bürokratik prosedürlerin kolaylaştırılması ve kamu-özel sektör iş birliğinin ilerletilmesi yönünde çalışmaların yapılması, iki tarafı ilgilendirecek derecede ticari ve ekonomik reformlar yapılması, teşvik paketleri oluşturulması, çağımızın en önemli sektörleri olan teknoloji ve yazılım sektörleri konusunda en yüksek seviyede paylaşımlarda bulunulması, ortak girişimlere imza atılması, ortak endüstriyel stratejilerin belirlenmesi, yüksek düzeyli atılımlar için her iki ülkedeki ilgili kilit kuruluşların koordinasyonunun istikrarlı bir şekilde sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz."

ADO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sak ise Pakistan'ın büyük bir yatırım potansiyeline sahip olduğunu ve burada inşaat malzemeleri ve ürünleri üretmek için sanayi tesislerii kurmak istediklerini ifade etti.

Sak, Pakistanlı iş insanlarıyla iş birliklerinin iki ülke için faydalı olacağını söyledi.

Eyaletler ve Sınır Bölgelerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Narkotikle Mücadele Bakanlığını yürüten parlamentonun Keşmir Komitesi Başkanı Afridi ise Türkiye ile ülkesi arasındaki ortaklığın Pakistan'ın uluslararası alanda yatırımlar konusundaki imajını değiştireceğini kaydetti.

Birkaç günlük ziyaretleri kapsamında Türk iş insanları, çeşitli ticaret odaları başkanları ile görüşerek Pakistan'daki yatırım fırsatları ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk iş insanlarından Pakistan çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement