Türk İşadamının Büyük Başarısı - Son Dakika
Dünya

Türk İşadamının Büyük Başarısı

Türk İşadamının Büyük Başarısı

İngiltere'de Geleceğin Diplomalı Milyonerlerini Yetiştirecek.

07.01.2011 05:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü Sofra restorantlarının sahibi Türk işadamı Hüseyin Özer, İngiltere'nin saygın üniversitelerinden Middlesex Üniversitesi İş Kökenli Öğrenme ve Beceri Geliştirme Bölümü' (Work-Based Learning and the Alumni and Development Office) işbirliğiyle geleceğin diplomalı işadamlarını yetiştirecek. Hüseyin Özer'in sahibi olduğu Özer ve Sofra restorantları, İngiliz Savunma Bakanlığı, Royal Mail, M&S, Santander Bank ve Toshiba gibi dev şirketlerinde dahil olduğu Middlesex Üniversitesi 'İş Kökenli Öğrenme ve Beceri Geliştirme' (Work-Based Learning and the Alumni and Development) sertifikalı eğitim programına girmeyi başaran ilk Türk şirketi oldu.

Middlesex Üniversitesi'nin 'İş Kökenli Öğrenme ve Beceri Geliştirme' (Work-Based Learning and the Alumni and Development) programı çerçevesinde Sofra işbirliğiyle başlattığı sertifikalı eğitim kurslarının tanıtımı, Londra'nın ünlü caddelerinden Regent Street'teki Özer restoranta yapıldı. Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok'un yanı sıra Büyükelçilik 2. Katibi Yavuz Topateş, Middlesex Üniversitesi 'İş Kökenli Öğrenme ve Beceri Geliştirme Bölümü' (Work-Based Learning and the Alumni and Development Office) Rektörü Profesör Jonathan Garnet, Müddlesex Üniversitesi İş ve Organizasyon Geliştirme Müdürü Alex Mortimer, Middlesex Üniversitesi Öğretim Üyeleri Dr.Mehmet Ali Dikerdem ve Dr.Tunç Aybak'ında hazır bulunduğu resepsiyona çok sayıda davetli katıldı.

'ÖZER'LE İŞBİRLİĞİ YAPMAKTAN MEMNUNUZ"

Middlesex Üniversitesi İş Kökenli Öğrenme ve Beceri Geliştirme Bölümü'nden İş ve Organizasyon Geliştirme Müdürü Alex Mortimer'in açılış konuşmasını yaptığı tanıtım resepsiyonunda,Hüseyin Özer'in hayatını konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından, Middlesex Üniversitesi 'İş Kökenli Öğrenme ve Beceri Geliştirme Bölümü' (Work-Based Learning and the Alumni and Development Office) Rektörü Profesör Jonathan Garnet bir konuşma yaptı.Konuşmasına Hüseyin Özer'le işbirliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek başlayan Garnet, üniversitenin Türkiye ve Londra'daki Türkçe konuşan toplumla bağının gurur verici olduğunu söyledi. İngiliz üniversiteleri arasında en çok Türk öğretim görevlisi ve Türk öğrencisi bulunan üniversite olduklarını belitti.Garnet, Hüseyin Özer ve Sofra grubunun, yiyecek-içecek ve konaklama sektörünün geliştirilmesine ve profesyonelleşmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

ÖZER: 'GELECEĞİN MİLYONERLERİNİ YETİŞTİRECEĞİZ"

İşadamı Hüseyin Özer, Middlesex Üniversitesi'yle işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında,'Restorantör ve lider yetiştirmeyi amaçlayan bir program. Programda kursiyerlere yemek yapımından, müşteri ilişkileri ve zaman yönetimine kadar birçok alanda restorant işletmecilerinin gerek duyduğu temel eğitimler verilecek" dedi.Kursa katılacak kişilerin daha önce yiyecek-içecek sektöründe sektöründe çalışmış olması gerekmediğini vurgulayan Özer, sektöre ilgi duyan ve meslek öğrenmek isteyen herkes bu kursa katılabileceğini ve dünyanın farklı ülkelerinden ve milletlerinden herkese açık bir kurs olacağını ifade etti.

Özer şöyle devam etti:'Kursumuzun süresi bir sömestr olarak planlandı, ancak bu kursiyerin başarısına bağlı. İlk aşamada 15 öğrenci almayı düşünüyoruz. Bu öğrenciler pratik ve yazılı sınavlara girecekler. Değerlendirmelerini biz yapacağız. Kursiyerlerimize öğrenimleri süresince maaş, yemek ve kalacak yer verilecek. Konferans ve dersler Covent Garden'daki Sofra'da yapılacak. Burada geleceğin liderlerini, milyonerlerini yetiştireceğiz" dedi.

DEMİROK:'TANITIM AÇISINDAN OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR PROJE"

Başkonsolos Ahmet Demirok da konuya ilişkin yaptığı açıkalamada, 'Hüseyin Özer'in Middlesex Üniversitesi ile böyle bir projeye imza atması gerçekten çok anlamlı. Böyle bir organizasyonda bulunmak benim için çok gurur ve mutluluk verici. Türk mutfağı, dünyanın en zengin mutfaklarından biridir. Kimilerine göre en zengin mutfağı... Ancak diğer ülke mutfaklarıyla karşılaştırıldığında, Türk mutfağının çok iyi tanıtıldığını söylememiz mümkün değil. Bu girişimin Türk mutfağının ve kültürünün tanıtılması açısından oldukça büyük bir açığı dolduracağını düşünüyorum. Hüseyin Özer gibi başarılı bir işadamımızında böyle bir projeye katılacağından haberdardık ve kendisine gerekli desteği önceden verdik. Bu proje sayesinde hem yemeklerimizin hem de kültürümüzün tanıtılması açısında gerçekten iyi şeyler yapılacağını düşünüyorum. İnşallah başarılı olur ve Türk mutfağında vakıf ahçılar ve öğrenciler yetiştirlmesini sağlar" dedi.

DİKERDEM: 'İNGİLTERE'DE BİR İLK"

Middlesex Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Ali Dikerdem de sertifika programı hakkında bilgi verdi. Dikerdem şöyle konuştu:'İş yerinin vereceği kursları Middlesex Üniversitesi değerlendirecek, kalite kontrolünü yapacak ve bundan sonrada isteyenler daha üst düzeyde işyeri temelli eğitime devam edecekler. 'Middlesex Üniversitesi İş Kökenli Öğrenme ve Beceri Geliştirme Bölümü' olarak, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile ortak master programı uyguluyoruz. Aynı şekilde M&S, Toshiba, Royal Mail, Santender ve Savunma Bakanlığı gibi kurum ve kuruluşlarla da benzer çalışmalar yapıyoruz..Savunma Bakanlığı ile yaptığımız çalışma şu şekilde: Irak'tan gelen asker ve subayların Irak'tan ayrıldıktan sonra İngiltere'de sivil hayata daha kolay katılım sağlamaları için rehabilitasyon gibi projeler üretiliyor. Bu projeleri master karşılığı Middlesex Üniversitesi'ne sunuluyor. Bizlerde bu projeleri değerlendiriyoruz."

İNGİLTERE'DE BİR İLK

Özer'deki eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin Middlesex Üniversitesi onayladığı ve damgasını taşıyan bir sertifika alacaklarını belirten Dikerdem, 'Kursiyerler eğitimlerine master seviyesinde devam etmek istediklerinde okulumuzun İş Kökenli Öğrenme ve Beceri Geliştirme Bölümü' gelebilir ve burada bir takım şeyler yapabilirler. Bu ayrıca, İngiltere'de ilk defa uygulanacak bir eğitim programı olacak"dedi.

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ İMKANI SAĞLAYACAK

Programın iki hedefi olduğunu vurgulayan Dikerdem,'Birincisi Türkiye'den gelen adayların Hüseyin Özer'in tecrübe ve becerilerinden yararlanmaları. İkincisi ise benim için önemli olan; İngiltere'deki 'ikinci kuşak' arkadaşlarımızın, bu zenaati öğrenerek, üniversiteye giriş imkanı edinmeleri. Bu şekilde Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinde vasıflı ve kalifiye eleman yetiştirme ve AB standartlarını tutturmasına katkı sağlayacak bir uygulama olacağına inanıyoruzö şeklinde ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Türk İşadamının Büyük Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement