Türk Japon Gençlik Festivali - Son Dakika
Güncel

Türk Japon Gençlik Festivali

Japonya'nın geleneksel dansları, kağıt katlama sanatı ve zeka oyunları Ankara'da düzenlenen "Türk Japon Gençlik Festivali"nde sergilendi.

18.03.2018 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya'nın geleneksel dansları, kağıt katlama sanatı ve zeka oyunları Ankara'da düzenlenen "Türk Japon Gençlik Festivali"nde sergilendi.

Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivale Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği yetkililerinin yanı sıra Ankara Üniversitesi Japon Kültür Topluluğu, Ankara Üniversitesi Japonya Kültürel Etkileşim Öğrenci Topluluğu, ODTÜ Japon Kültür Topluluğu üyeleri ile çeşitli okullardan çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, Ankara Üniversitesi Japonya Kültürel Etkileşim Öğrenci Topluluğu'nun sergilediği, Japon balıkçıların okyanusta balık tutmalarını temsil eden "Soranbushi Dansı" ile başladı.

Japon çiftçilerin iyi bir hasat için ettiği duayı anlatan "So Dansı" ile devam eden festivalde, Ankara Üniversitesi Japon Kültür Topluluğu öğrencileri de Japonca ve Türkçe işaret dili ile şarkı ve dans gösterisi yaptı.

Japon kağıt katlama sanatı ve zeka oyunları öğretildi

Festivale katılanlar, Japon geleneksel kıyafetlerini giyerek fotoğraf çektirme ve Japon kağıt katlama sanatı origami ile zeka oyunu Shogi'yi öğrenme imkanı da buldu.

Kurulan stantlarda, Çin kökenli bir zeka oyunu olmasına rağmen Japonya'da da çok revaçta olan, dört bin yıllık savaş stratejisi oyunu "Go"nun tanıtımı yapıldı.

Japon satrancı olarak bilinen "Shogi" oyununu tanıtan ODTÜ Japon Kültür Topluluğundan Utku Acarsoy, "Shoginin taşları ve stratejisi biraz daha farklı. Bence daha zevkli ve daha stratejik bir oyun." dedi.

Japonca bilmeyenlerin de Shogi oynamayı öğrenebileceğini söyleyen Acarsoy, "Şekilleri öğrenmek yeterli. Gözünüz korkmasın. Şekiller ilginç ama çok spesifik özellikleri var. Taşlara bakılınca bu taş 'kale', bu taş 'fil' diye aklınızda kalabiliyor. Oyunu ben arkadaşımıza 10 dakika içinde öğrettim ama tabii ki geliştirmek, oyunda iyi olmak yıllar alan bir süreç." diye konuştu.

Festivale katılanlara origami yapımını öğreten Ankara Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Berk Akbak da, kağıt katlama sanatının Japonya'dan getirilen ve Türkiye'de rahatça bulunan origami kağıtlarıyla daha kolay yapılabildiğini, yapılacak esere göre öğrenme süresinin 15 dakika ile 2-3 saat arasında değiştiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Japon Gençlik Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement