Türk Kızılay Erciş Şube Başkanlığına Kurbani Özdaş Seçildi - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılay Erciş Şube Başkanlığına Kurbani Özdaş Seçildi

Türk Kızılay Erciş Şube Başkanlığına Kurbani Özdaş Seçildi

Van'ın Erciş ilçesinde Türk Kızılay Şube Başkanlığına Kurbani Özdaş seçildi.

17.02.2019 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş ilçesinde Türk Kızılay Şube Başkanlığına Kurbani Özdaş seçildi.

Erciş Sürekli Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleyen olağanüstü kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Türk Kızılayla ilgili slayt gösterisi gerçekleştirildi. Ardından kongrede konuşan Türk Kızılay Erciş Şube Başkanı Kurbani Özdaş, 150 yıllık geçmişiyle bu ülkenin büyük bir mirası olan Türk Kızılayın geçmişten aldığı emaneti geleceğe taşımasına, iyiliğin hem insani hem İslami hem de vicdani muhasebesini terennüm etmek için bir araya geldiklerini belirterek, "İyilik çınarı olarak özelde Türkiye'de, genelde de tüm dünyada dal, budak, mazlum, mağdur ihtiyaç sahiplerine ulaşan Türk Kızılayı yeryüzünde savaş, sürgün, işgal, felaketler yüzünden evsiz, yurtsuz, vatansız, sahipsiz, aç ve biçare kalanların umudu olmaya devam ediyor. Bizler genel merkezimizin teklifi ile görevlendirildik. Bugün ise ilçemizde ilk kongremizi yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın çizdiği ve belirttiği 2023 hedefine dikkatli ve titiz çalışmalarla inşallah hep birlikte ulaşacağız" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise, Türk Kızılayın önemine vurgu yaparak, "Allah hiçbir zaman ülkemizin başına felaket ve musibetleri getirmesin. Her savaş anında, her felaket anında insanlığın yaralarını sarmaya, sıkıntılarını gidermeye gönüllülük esasıyla bugün 81 il ve ilçelerinde kurulmuş olan Türk Kızılayı, ilçemizde de gerek deprem öncesi gerekse deprem sonrası faaliyetlerini gösterdi. Kızılay şubesinin ilçemizde kapatılması gerçekten bir eksiklikti. Kurbani Özdaş hocamız ve ekibini takdir ediyor ve her zaman yanlarında olacağımızı belirterek kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Geçici Divan Başkanlığını Erciş SYDV Müdürü Harun Işık'ın yaptığı seçimlere geçildi. 50 üyenin tek aday olarak gösterdiği seçim sonucunda Kurbani Özdaş Türk Kızılay Erciş Şube Başkanı seçilirken, başkan yardımcılığına ise Mehmet Mevlüt Selçuk getirildi. Yönetim kurulu üyeliklerine Mehmet Sefer, Burhan Bedir, Cengiz Akşit, Behiye Kuşman ve Erdoğan Işıkçelebi seçilirken, denetim kurulu üyeleri ise Veysel Sağlam ile Sadettin Çemen'den oluştu. Üst kurul üyeliklerine de Veysel Sağlam ile Ercan Bedir seçildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Kızılay Erciş Şube Başkanlığına Kurbani Özdaş Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.

  • 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı
    20:24 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı

    Manisa'da düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin programı tanıtıldı. Festival, 23 Nisan'da başlayacak ve çeşitli etkinliklerle 28 Nisan'da sona erecek. Festivalde konserler, paneller, sergiler ve mesir saçımı gibi etkinlikler yer alacak.

  • Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
    20:23 Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda İ.O. ve M.Y. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

  • Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi
    20:22 Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi

    Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişin 44'üncü gününde, İzmir Kadın Platformu üyeleri destek için fabrika önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Nuray Öztürk'ün konuşması, Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle engellenmeye çalışıldı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek
    20:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile yarın İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmede Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları, ekonomik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefi bulunuyor ve Türk yatırımcılar tarafından Mısır'da 100 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Ankara, iki ülkenin çıkarlarının giderek birleştiği görüşünde.

  • Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı
    20:22 Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı

    Trabzon'da düzenlenen Gençler İçin Gazetecilik eğitim programı sona erdi. 65 öğrenciye gazetecilik, hikaye anlatıcılığı, saha yapımcılığı ve mobil gazetecilik konularında dersler verildi. Eğitim sonunda öğrencilerin çektikleri videolar puanlandı ve birinci olan gruplara ödül ve sertifikaları verildi.

  • Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı
    20:18 Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı

    Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Yeni Balkan Yayınevi tarafından düzenlenen Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı. Büyükelçi Ulusoy, fuar kapsamında tanıtılan kitapların yazarlarıyla sohbet etti ve Türkçe dilinin Kuzey Makedonya'da canlı tutulmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye Maarif Vakfı'nın Kuzey Makedonya'daki okullarının standını da ziyaret etti. Fuar, 24 Nisan'a kadar devam edecek.


Advertisement