Türk Kızılay ile STM arasında iş birliği protokolü imzalandı - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılay ile STM arasında iş birliği protokolü imzalandı

Türk Kızılay ile Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

30.12.2019 12:52  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılay ile Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı ve Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, Türk Kızılay Genel Müdürlüğündeki imza töreninde yaptığı konuşmada, STM personeli adına Kızılay ile "Sevgi Bohçası" projesi kapsamında yeni doğan bebek ve anneleri için ihtiyaç malzemeleri yardımlarını fonlayacaklarını belirtti.

Her sene STM personeline yönelik yıl sonu hediyesi uygulamasında bu sene değişikliğe giderek ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmanın manevi tatmin oluşturacağını değerlendirdiklerini ifade eden Demir, "Bu sene STM olarak şirket personelimize yeni yıl hediyesi dağıtmak yerine Türk Kızılay ile birlikte ihtiyaç sahiplerini sevindirerek farklı bir hediyeleşme gerçekleştireceğiz." dedi.

Demir, ülke savunmasının sadece mühimmat ve cephane ile değil insan güvenliğine yapılacak katkıyla da sağlanacağına işaret ederek, "Türk Kızılay ile yapılan iş birliği, bu kapsamda çok önemli. İnsana yönelik bir dizi konuda beraber çalışarak farklı alanlarda iş birliği geliştirebileceğimizi gördük. Hayatın kolaylaştırılması, güvenliğin, sağlığın, barınmanın sağlanacağı ortamların oluşturulacağını gördük. Bu konularda çeşitli iş birliklerinin yapılmasına önümüzdeki dönem de devam edilecek." diye konuştu.

"İnsanı ve toplumu güçlendiren çok sayıda hizmet gündemimizde"

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da Savunma Sanayi Başkanlığı ile Türk Kızılayın nitelikli iş birlikleri içinde çok boyutlu temaslarının devam ettiğini dile getirdi. Kınık, şöyle konuştu:

"Dünyadaki insani yardım ve afet sektörüne de büyük oranda inovasyon veren Türk Kızılayın çalışmaları, savunma sektörüyle nitelikli iş birliğine kavuştu. Bu çerçevede pek çok alanda yenilikçi, insan odaklı, insanı ve toplumu güçlendiren, insanın hayatını daha güvende devam ettirmesini sağlayacak çok sayıda hizmet, ürün ve yenilik bizim ve sizin gündeminizde. Kan, biyo-bankacılık, stratejik olan bazı ürünlerin millileştirilmesi, Türkiye'de üretilmesi ve Türkiye'de üretilen ürün ve hizmetlerin ihtiyaç duyulan diğer coğrafyalarda değerlendirilmesi hem milli ekonomiye hem de stratejik ürünlerin yurdumuzda üretilmesiyle milli gücümüzün artırılmasına vesile olacak."

Kınık, STM'nin verdiği katkı için teşekkür etti. Konuşmaların ardından taraflar arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Törene, STM Genel Müdürü Murat İkinci ile Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan da katıldı.

Türk Kızılay ile STM arasında iş birliği protokolü imzalandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılay ile STM arasında iş birliği protokolü imzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:51 İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Vural, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak seçimlerde vatandaşlara alternatif oluşturduklarını ve milletin iradesinin tespiti için yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.


Advertisement