Türk Kızılay'ından Yeni Doğanlara Kandil Hediyesi - Son Dakika
Yerel

Türk Kızılay'ından Yeni Doğanlara Kandil Hediyesi

Türk Kızılay\'ından Yeni Doğanlara Kandil Hediyesi

Türk Kızılay'ı Balıkesir Şubesi Kandil gecesinde doğum yapan anneleri, "Sevgi Bohçası" ile sevindirdi.

25.05.2012 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk KızılayBalıkesir Şubesi Kandil gecesinde doğum yapan anneleri, "Sevgi Bohçası" ile sevindirdi.

Yaşamın her anında ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılay'ı, tüm İslam aleminin dün akşam idrak ettiği mübarek Regaip Kandili gecesinde, hastanede doğum yapan anneleri ziyaret edip onlara hediyeler verdi. Atatürk Devlet Hastanesine giden Kızılay gönüllüsü bayanlar, maddi durumu yetersiz ailelere, "Sevgi Bohçası" vererek doğum sonrası destek oldu. Sevgi Bohçası projesinin amacı, sosyal yardım ile temel bebek ve anne bakımına yönelik ihtiyaçların karşılanmasından oluşuyor. Sevgi Bohçasında, bebeklerin ve annelerinin öncelikli olarak hijyen, giyim eşyası ve benzeri ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeler yer alıyor. Bunların her birinin içinde bebek için, bebek tulumu - zıbın takımı, pamuk (1 adet), bebek bezi (2 paket), ıslak mendil (2 paket), pişik kremi (1 adet), şampuan, sabun, yelek veya ceket, anne için de bir gecelik ve hijyenik ped yer alıyor.

Türk Kızılay'ı Balıkesir Şubesi'nin Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki ziyarete sevgi bohçalarıyla büyük sevinç yaşayan aileler bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan ve destek olan Kızılay yetkililerine teşekkür ettiler. Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Avukat Hüseyin Gündoğan, "Mübarek Regaip gecesinde doğum yaparak en güzel hediyelerini kucaklarına alan anneler Türk Kızılay'ının sürpriziyle sevinçlerini katladılar. 2012 yılı içersinde dünyaya gelmiş maddi durumu yetersiz ailelerin 31 bebeğin ihtiyaçları Türk Kızılay'ı tarafından karşılanmış olup, bu tür yardımlara bundan sonra da devam edilecek" dedi.

Öte yandan, Türk Kızılay'ı Balıkesir Şubesi Kadın Kolları Üyeleri Selma Yardan, Selcan Gündoğan, Hanife Kara ve Nurten Eryaşa

böyle bir etkinliği gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Kızılay şubesi yetkilileri Sevgi Bohçasından başka, hastanenin doğum servisinde görev yapan hemşireler ile diğer bayan hastaların Regaip Kandilini de tebrik ettiler.

(YU)

25.05.2012 17: 18: 12

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Kızılay'ından Yeni Doğanlara Kandil Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement