Türk Kızılayı İlkokulu Projesinde İlk Kazma 2 Ay İçinde Vurulacak - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı İlkokulu Projesinde İlk Kazma 2 Ay İçinde Vurulacak

Türk Kızılayı İlkokulu Projesinde İlk Kazma 2 Ay İçinde Vurulacak

Türk Kızılayı tarafından, Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki 8 Eylül İlkokulu bahçesine yapılması planlanan 24 derslikli ilkokulun projesi tamamlandı.

25.12.2018 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı tarafından, Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki 8 Eylül İlkokulu bahçesine yapılması planlanan 24 derslikli ilkokulun projesi tamamlandı. İhaleye çıkacak projede ilk kazmanın Şubat ayında vurulması planlanıyor.

Manisa Valiliği, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yunusemre Kaymakamlığı ve Türk Kızılayı Başkanlığınca Yunusemre ilçesi 8 Eylül İlköğretim Okulu bahçesine yapılması için protokolü imzalanan 24 derslikli ilkokulun projesi tamamlandı. 10 milyon liralık maliyetle yapılacak olan ilkokul maliyetinin yüzde 50'si Türk Kızılayı, kalan yüzde 50'si Manisa Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığınca karşılanacak.

Projesi tamamlanan ilkokulun tanıtımı Türk Kızılayı Manisa Şubesinde yapıldı. Toplantıya Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekçi, Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammet Çetin ve ilgili mimarlar katıldı.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekçi, "Okul Manisamıza hayırlısı olsun. Allah nasip ederse çalışmalarını yapıyoruz. Proje tamamlandı. Türk Kızılayı bütçesinde parası mevcut idi. Yetiştirebilirsek 2018 bütçesinden çıkarırız. Yetiştiremezsek 2019 bütçesine bunu alacağız. Okulu 2019 yılında Manisa'nın hizmetine koyacağız" dedi.

Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman da, Türkiye'de ilk olacak okulun Manisa'ya hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammet Çetin de konuşmasına Türk Kızılayı'na teşekkür ederek başladı. Çetin, "Okul 24 derslikli olarak hazırlandı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliğinde son derece modern bir proje ortaya çıkacak. 24 dersliğin yanında fen laboratuvarı, görsel sanatlar sınıfı, özel eğitim sınıfları, rehberlik sınıfları, konferans salonu, kütüphanemiz ve yemekhanemiz olacak. Anasınıfların da olacağı okul 9 ila 10 milyon lira civarında tutacak. Proje hazırladık. İhale süreci başlayacaktır. Tahminen 2 ay içerisinde ilk kazma vurulacaktır" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı İlkokulu Projesinde İlk Kazma 2 Ay İçinde Vurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement