Türk Kızılayı, Kırık Buğday Çorbası ve Üzüm Hoşafı Ikram Etti - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı, Kırık Buğday Çorbası ve Üzüm Hoşafı Ikram Etti

Türk Kızılayı, Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Kocatepe Camii ve Hacı Bayram-ı Veli Camisinde Cuma namazı sonrası cephedeki askerlerin zorlu şartlarını anlatmak amacıyla vatandaşlara kırık buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram etti.

17.03.2017 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı, Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Kocatepe Camii ve Hacı Bayram-ı Veli Camisinde Cuma namazı sonrası cephedeki askerlerin zorlu şartlarını anlatmak amacıyla vatandaşlara kırık buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram etti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Kocatepe Camisi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentin büyük camilerinde Çanakkale Zaferi'nin şartlarının hatırlanması için vatandaşlara çorba ve hoşaf sunduklarını, bütün şehitleri rahmetle andıklarını söyledi.

Kınık, "Birinci Cihan Harbine girildiği dönemde Hilal-i Ahmer yani Kızılay, varlık mücadelesi verdiğimiz yedi cephenin tamamında 9 ordumuza, 24 kolordumuza destek olmak için sahadaydı, vardı. Çanakkale özellikle Hilal-i Ahmer için önemli mevkidir, çünkü bizim hem oradaki şehitlerimize ve yaralılarımıza verdiğimiz hizmetler bir destandı, hem de o sırada çok sayıda Hilal-i Ahmer çalışanı şehit oldu" diye konuştu.

Eceabat Ağadere Şehitliğinin olduğu yerde Hilal-i Ahmer'in sahra hastanesinin üzerinde hilal işareti olmasına rağmen ilk savaş hukuku ihlallerinden olarak havadan vurulduğunu ve burada 200'ü aşkın şehit verdiklerini hatırlatan Kınık, Çanakkale'den İstanbul'a yaralıları taşıyan bir Kızılay vapurunun da savaş sırasında düşman denizaltı tarafından batırıldığını bu hadisede 200'ü aşkın yaralının şehit olduğunu belirtti.

Kınık, ilgili bakanlıklarla anlaşmalarını yaptıklarını ve Ağadere'de bu sene 25 Ağustos'ta bir Hilal-i Ahmer müzesi açacaklarının müjdesini vererek, her sene 25 Ağustos'ta orada Kızılayı anma etkinliği düzenleyeceklerini kaydetti.

Kızılayın bugün Ankara'nın büyük camilerinde anlamlı bir etkinlik yaptığını ifade eden Kınık, "Şehitlerimizin şehit olmadan önce son yemekleri olan kırık buğday çorbası ve hoşaflarını ikram ediyorlar bu vesileyle şehitlerimizin ruhlarını yad etmiş oluyoruz. Cenabı Hak onların şefaatine bizleri de nail eylesin" diye konuştu.

Kınık, beraberinde bulunan misafir Kuveyt Emiri Müsteşarı Dr. Abdullah Matuk'un da etkinlik için görüşlerinin önemli olduğunu belirtti. Bunun üzerine Dr. Matuk, "Biz Çanakkale Zaferinin yıldönümünde şehitleri anıyoruz. Türkiye'nin kazanmış olduğu zaferi kutluyoruz ve yeni Türkiye'nin güzelliklere, iyiliklere kavuşmasını, her türlü felaketten korunmasını diliyoruz. Şehitlerimize de rahmet niyaz ediyoruz" şeklinde konuştu.

-Vatandaşların görüşü

Kızılay'ın Çanakkale Zaferinde şehit düşen askerlerin son yemeği olan kırık buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikramında bulunmasının harika olduğunu belirten Faruk Acar, etkinlikle ilgili düşüncelerini "Allah şehitlerimizin ruhunu şad eylesin. Çanakkale Savaşı biz Türklerin düşmanı durdurduğu yer, gittik gördük biz de her gencin orayı görmesi lazım, mutlaka anlatılması lazım. Orada kuru somun yemişler, çorba ve üzüm hoşafı içmişler bunu gençlerin bilmesi gerekiyor" şeklinde anlattı.

Türk Kızılayı, Kırık Buğday Çorbası ve Üzüm Hoşafı Ikram Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı, Kırık Buğday Çorbası ve Üzüm Hoşafı Ikram Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement