Türk Kızılayı Kurban Fiyatını 750 Lira Olarak Belirledi - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı Kurban Fiyatını 750 Lira Olarak Belirledi

Türk Kızılayı Sakarya Şube Başkanı Zahit Tiryaki, Kızılay'ın bu yıl yurt dışında 590 lira, yurt içinde ise 750 lira vekaletle kurban bağışı kabul edeceğini söyledi.

26.07.2018 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Sakarya Şube Başkanı Zahit Tiryaki, Kızılay'ın bu yıl yurt dışında 590 lira, yurt içinde ise 750 lira vekaletle kurban bağışı kabul edeceğini söyledi.

Tiryaki, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türk Kızılayı'nın 150 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzattığını, 2007 yılından bu yana da Kızılay Kurban Modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban eti ulaştırdığını belirtti.

Bu yıl da kurban döneminde hayırseverlerden gelen kurban vekaletlerinden elde edilen etleri, yurt içi ve dünyanın farklı bölgelerindeki binlerce ihtiyaç sahibine ulaştıracaklarını ifade eden Tiyaki, "Mazlum insanların sofralarına ulaştıracağımız kurban etleri ile evlerine, gönüllerine mutluluk vermenin, paylaşmanın ve paylaştırmanın huzurunu yaşayacağız. Artık geleneksel hale gelen ve bu yılki sloganı 'Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün' olan, vekaletle kurban kesim kampanyası ile dini vecibelerini yerine getirmek isteyen hayırseverlerimizin kurbanları, İslami kurallara uygun olarak kesilecek. Elde edilen etler, vekalet sahiplerinin adına gerçek ihtiyaç sahiplerine sağlık kurallarına uygun olarak ve insan onurunu zedelemeden dağıtılacak." diye konuştu.

Türk Kızılayı'nın her dönemde mazlum ve mağdurların yanında olduğuna vurgu yapan Tiryaki, bu çalışmalarının hedefine ulaşabilmesi için hayırseverlerin vereceği desteğin büyük önem taşıdığını aktardı.

Hayırseverlerin Balkanlar, Asya, Ortadoğu ve Afrika olmak üzere 4 kıta 40 ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay'a kurban vekaletlerini verebileceklerini ifade eden Tiryaki, şunları kaydetti:

"Vekaletle kurban kesen kuruluşların, organizasyonları aracılığıyla çok uzak sofraları şenlendiriyoruz. Dünyanın çok farklı bölgelerine ve çok uzak kıtalara, farklı insan topluluklarına Anadolu'nun bereketini hep beraber taşıyoruz. Gelin bu bayram iyiliğin amiral gemisi olan Türk Kızılay'ına vereceğimiz kurban vekaletleri ile gönül köprüleri kuralım. Bekleyen değil 'Beklenen' olarak, bizi bekleyen mazlum coğrafyalardaki halkların evlerini bayramda şenlendirelim ve sevindirelim. Bu yıl 85 bin yurt içi, 170 bin de yurt dışı olmak üzere 255 bin kontenjan ayrıldı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi yine büyük bir özveri ve gayret ile genel merkezimiz en uygun fiyatlarla halkımıza kurban kesme imkanı sunuyor. Hayırseverlerimiz, yurt içi bir hisse kurban vekalet bedeli olarak 750 lira, yurt dışı kurban vekalet bedeli için 590 lira ödeyecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlarımız 168 çağrı merkezini arayabilecekleri gibi, www.kizilay.org.tr web sayfasından ve Sakarya şubesi tarafından hizmete alınan 0264 777 2868 numaralı Bağış ve Bilgi hattından da bağışlarını yapabilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı Kurban Fiyatını 750 Lira Olarak Belirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Tokat'ta 5,6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Eğitime 1 Gün Ara Verildi
    20:17 Tokat'ta 5,6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Eğitime 1 Gün Ara Verildi

    Tokat'ta saat 18.11'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Depremde küçük çaplı yıkımlar meydana gelirken, çevre illerde de hissedildi. Tokat Valiliği, evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için gerekli hazırlıkların yapıldığını ve misafirhanelerde konaklama imkanı sağlandığını duyurdu.

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular dar alan çalışması gerçekleştirdi. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti
    20:14 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Dağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve başarılar diledi.


Advertisement