Türk Kızılayı'ndan Kerkük'te İnsani Yardım - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı'ndan Kerkük'te İnsani Yardım

Türk Kızılayı, Irak'ın Kerkük kentine bağlı Dakuk ilçesinde ihtiyaç sahibi bin aile ile 500 yetim çocuğa gıda ve giysi yardımında bulundu.

18.04.2018 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı, Irak'ın Kerkük kentine bağlı Dakuk ilçesinde ihtiyaç sahibi bin aile ile 500 yetim çocuğa gıda ve giysi yardımında bulundu.

Türk Kızılayı Irak Delegasyonu Başkanı Mehmet Murat Özgüven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Düşük gelirli bin aileye gıda ve 500 yetim çocuğa giysi kolisi getirdik." dedi.

Dağıtılan gıda kolilerine yörenin damak tadına uygun maddelerin de eklendiğini aktaran Özgüven, "Giyim kolisi tamamen çocuklara ait ayakkabı, gömlek, tişört ve kazaklardan oluşuyor." diye konuştu.

Özgüven ayrıca, ramazan ayı için de gıda yardımlarının yanı sıra iftar ve yetimlere destek gibi bir dizi çalışmaları olduğunu ifade etti.

"Türk Kızılayı'na teşekkür ederiz"

Öte yandan Mustafa Ali Kanber isimli Kerküklü de yardımlarından ötürü Türk Kızılayı'na şükran borçlu olduklarını söyledi.

Kanber, "Yıllardır hiç bıkmadan, yorulmadan Irak halkına yardım ve destekte bulunan Türkiye Cumhuriyeti ile Türk Kızılayı'na teşekkür ederiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı'ndan Kerkük'te İnsani Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement