Türk Kızılayı Olağan Kongresi - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı Olağan Kongresi

Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka, 3 Nisan'da yapılacak olan olağan genel kurulda Türk Kızılayının Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

06.03.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka, 3 Nisan'da yapılacak olan olağan genel kurulda Türk Kızılayının Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

İka, yaptığı yazılı açıklamada, nerede insanlık adına acı varsa dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin orada olmayı görev bilen Türk Kızılayının, karşılık gözetmeksizin, iyilik adına ve Allah rızası için hizmet veren binlerce gönüllüsüyle birlik ve beraberlik içinde vermiş olduğu hizmetlerin en güzel timsali olduğunu belirtti.

Bu yapının Türk milletinin her ferdinin temsil edildiği, toplumun yüzde 100'ünün karşılık bulduğu bir yapı olduğunu da ifadelerine ekleyen İka, "Bu özelliği Türk Kızılayını diğer yapı ve kurumlardan öne çıkarır ve farklı kılar. Türk Kızılayı asıl gücünü iyilik gönüllüleriyle birlikte şubelerde meydana getirilen yapılanmasından alır. Bu yapılanma ülke genelinde 700'e yakın şube sayısıyla birlikte fakir fukaraya, ihtiyaç sahiplerine güç ve güven veren teşkilat yapısından kaynaklanmaktadır." diye belirtti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın son yıllarda yapmış olduğu hizmetler ve iyilik adına vermiş olduğu mücadelenin de takdire şayan olduğunu belirten İka, Kızılay camiasının bu konuda kendisine minnettar olduğunu kaydetti.

Kendisinin 5 yıldır Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanlığı görevini üstlendiğini anımsatan İka, "25 yıllık hekimim ve genel cerrahi uzmanı olarak çalışmaktayım. Mesleğimde 2008-2012 yıllarında yaklaşık beş yıllık bir başhekimlik geçmişim var. Başka STK'larda başkanlık geçmişim ve üyeliklerim bulunmakta. Ayrıca Bolu'da Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Meclis Grup Başkan Vekilliği görevlerini üstlendim" dedi.

İka, Nisan ayının başında gerçekleşecek olan Türk Kızılayı Olağan Kongresi'nde genel başkanlığa aday olduğunu bildirerek, adaylık gerekçelerini şu şekilde sıraladı:

"Genel Başkanlığa adayım, çünkü ben ve birlikte yola çıktığımız köklü Kızılaycı arkadaşlarım, Kızılayımızın teşkilat yapısının, hazırlanan 'Stratejik Planda' bahsedildiği gibi şubelerin kapatılarak bozulmasını ve zayıflatılmasını değil, şube sayılarının daha da artırılarak güçlendirilmesini istiyoruz. Şubelerimizdeki kurumsal hafızanın kaybolmaması ve hizmette devamlılığın aksamadan devam edebilmesi için tüzüğümüzdeki şube başkanlığındaki üç dönem kuralının kaldırılmasını istiyoruz. Kızılayımızın maddi manevi her gücünün bağışçılarımızın bizlerden beklentileri doğrultusunda ve başka kaynaklara aktarılmadan tüzüğümüze ve devletimizin hedeflerine uygun kullanılmasını sağlamak istiyoruz. Kızılayımıza, gücünü veren şubelerden gelen ve Kızılay geçmişi olan insanlarımızın sahip çıkmasını sağlayarak verimliliğini artırmak istiyoruz. Sınırlarımızda meydana gelen insanlık dramlarına sessiz kalmadan ülke içinde ve dışında meydana gelecek tüm insani yardımlarda devletimizle birlikte hareket ederek söz sahibi olmak istiyoruz. ve hepsinden önemlisi de milli birlik ve beraberliğimizin temsil edildiği tarafsız bir hayır kurumu olarak milletimizin yüzde 100'ünün temsil edildiği bu yapının korunmasını istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement