Türk Kızılayın faaliyetleri "Kızılay Sokağı"nda anlatılacak - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayın faaliyetleri "Kızılay Sokağı"nda anlatılacak

Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "Bizler asil bir milletin evlatlarıyız. Dünyanın pek çok farklı yerinde sıkıntıya düşmüş, kendi devletinden, toplumundan koruma göremeyen milyonlarca insana kucak açmış durumdayız." dedi.

30.10.2019 14:33  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "Bizler asil bir milletin evlatlarıyız. Dünyanın pek çok farklı yerinde sıkıntıya düşmüş, kendi devletinden, toplumundan koruma göremeyen milyonlarca insana kucak açmış durumdayız." dedi.

Kızılay Haftası kapsamında Etimesgut yerleşkesinde düzenlenen etkinliklerle, Kızılay Haftası Sokağı'nın açılışı yapıldı.

Kınık, burada yaptığı konuşmada, Kızılay Haftası boyunca 151 yaşındaki merhamet çınarının faaliyetlerini anlatmaya çalışacaklarını söyledi.

Türk Kızılayın bir iyilik nehri olduğunu ve çok uzun yıllardır aktığını dile getiren Kınık, gönüllülerin desteğiyle ayakta duran Kızılayın uzattığı dallarıyla dünyayı kuşatarak insanlığın onurunu korumaya çalıştığını belirtti.

Kınık, hafta boyu sürecek etkinliklerde Kızılayın tüm faaliyetlerinin tanıtılacağı Kızılay Sokağı'nı ziyaret eden çocukların, şiir, resim, tiyatro ve sokak oyunları gibi çalışmalarının da burada sergileneceğini ifade etti.

Türk Kızılay Başkanı Kınık, tören alanındaki çocuklara şöyle seslendi:

"Bizler asil bir milletin evlatlarıyız. Bu asil millet yüzyıllar boyunca sürekli düşenin dostu, başı dara düşenin sığınağı oldu. Dünyanın pek çok farklı yerinde sıkıntıya düşmüş, kendi devletinden, toplumundan koruma göremeyen milyonlarca insana kucak açmış durumdayız. Hep beraber, el birliğiyle bu insanların yaralarını sarmaya çalışıyoruz.

Kızılaycılık beşikte başlar, mezarda da devam eder. Elinize bu bayrağı aldınız, Kızılayımızın marşını söylediniz, sokağına girdiniz, artık hepiniz Kızılaycısınız. Bundan sonra hepiniz Kızılay elçilerisiniz. Sınıfta, sokakta, ailede Kızılayın değerlerini, ilkelerini, ne anlatmak istediğini sizler anlatacaksınız. Biz sizlerle birlikte varız, sizlerle güçlüyüz."

Kızılay Sokağı renkli görüntülere sahne olacak

Kızılay Sokağı'nda karşılama masası kurularak iyilik ajandası, kumbara, rozet ve boyama kitabı dağıtılacak, çocukların yaptığı resimler, faaliyet alanların fotoğrafları, Kızılay Haritası sergilenecek.

Sahne şovları ve çeşitli gösterilerin yapılacağı hafta boyunca bilgilendirme faaliyetleri de yürütülecek.

Türk Kızılayın faaliyetleri "Kızılay Sokağı"nda anlatılacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayın faaliyetleri 'Kızılay Sokağı'nda anlatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü
    09:44 Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü

    Kazdağları bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeşilin binbir tonuna büründü. Mest eden manzara dron ile görüntülendi. Kazdağları'nın doğası bahar aylarının gelmesiyle canlandı. Meşe, kayın ve çınar ormanlarının bulunduğu bölgelerde ağaçların uyanmasıyla birlikte yeşilin binbir tonu görülmeye değer bir manzara oluşturdu. Flora ve faunası ile dikkatleri çeken ve milli parkı da içinde barındıran Kazdağları binlerce tür endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Kazdağları'ndaki yeşilin binbir tonu dron ile görüntülendi.

  • Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı
    09:44 Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla birlikte çalışmalara katıldıklarını belirtti. Depremde 171 ev zarar gördü, 2 minare hasar gördü ancak can kaybı ve yaralanma olmadı. Belediye olarak ilçeye aşevi ve personel desteği verdikleri ve vatandaşlara çorba ikramında bulundukları açıklandı. Durum tespit çalışmaları devam ediyor ve devletin tüm kurumları bölgede destek veriyor.

  • Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti
    09:44 Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti

    Vali Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ve ekibini ziyaret etti. Ekici, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi. Bulut ise ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, kentin hak ettiği hizmetleri sağlamak için çalıştıklarını belirtti ve destek olan herkese teşekkür etti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
    09:44 Mersin Büyükşehir Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlanıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonuna hazır hale getirmek için toplu taşıma kooperatifleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, vatandaş odaklı hizmet anlayışını ön planda tutma hedefleri ele alındı.

  • Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Toplanıyor
    09:44 Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Toplanıyor

    Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 14.00'te Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde toplanacak.

  • Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak
    09:43 Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak

    Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceleyerek, kentte restore edilmeyen tarihi yapının kalmayacağını belirtti. Sezer, Muradiye Camisi bahçesindeki Mevlevihane'nin ihyası çalışmalarını da inceledi. Ayrıca, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların restorasyonuna da devam ettiklerini vurguladı.

  • Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı
    09:42 Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı

    Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar, Şaban Alper'in köpeğinin çalınmasına şahit oldu. Alper, polis ekiplerine haber vererek köpeğini bulmak için çalışma başlattı.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.


Advertisement