"Türk Kuaförler, Ustalıkta Avrupa Trendinde İlk 5'te" - Son Dakika
Yerel

"Türk Kuaförler, Ustalıkta Avrupa Trendinde İlk 5'te"

Mehmet Candikmen - Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, "Türkiye'deki kuaförler, ustalık, beceri ve dükkan dizaynı noktalarında Avrupa trendinde ilk 5'te yer alıyor.

11.10.2011 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet Candikmen - Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, "Türkiye'deki kuaförler, ustalık, beceri ve dükkan dizaynı noktalarında Avrupa trendinde ilk 5'te yer alıyor. Türkiye'deki 84 bin üyemizi denetlediğimizde mükemmellik oranının yüzde 97 ile 98'lerde olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 122 oda ile temsil edildiklerini, federasyonlarına bağlı 84 bin üyenin olduğunu belirtti.

Türkiye'deki kuaförlerin, ustalık, beceri, dükkan dizanyı noktalarında Avrupa trendinde ilk 5'te yer aldığını anlatan Karakaş, "Türkiye'deki 84 bin üyemizi denetlediğimizde mükemmellik oranının yüzde 97 ile 98'lerde olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Bayram Karakaş, Kuaför salonlarındaki hijyen ve sağlık koşulları hakkında ise şunları söyledi:

"Türkiye'deki tüm insanlarımıza sesleniyorum. Ucuza hizmet veren yerlerden hizmet alınmasın. Üzerinde 'ucuz' yazısı yazılan ürünler insan sağlığını olumsuz etkiler. Bu tür ucuz ürünler Çin ve doğu ülkelerinden yurda sokuluyor. Türk kuaförleri ve Türk insanı sağlık ve kalite noktasında seçici olsun."

Türkiye'de erkeklerin de kadınlar gibi bakımlarına dikkat ettiğinin altını çizen Karakaş, "Bayanlar, bakımları için erkeklerden daha çok zaman harcıyor. Ancak özellikle 2000'li yıllardan sonra erkekler, 'metroseksüel" kavramından yola çıkarak, bakımlarına önem veriyor. Cilt bakımı, el bakımı, ayak bakımı erkekler arasında da yaygın şekilde alınan bir hizmet olmuştur" diye konuştu.

-"Saç modellerini Türk modacılar belirliyor"

Bursa'da bugün başlayacak ve 13 Ekimde sona erecek "Uluslararası Yeşil Bursa Saç Festivali"ne 5 ülkeden 100'e yakın kuaförün katılacağını belirten Karakaş, festivalde Türk kuaförlerin hüner ve sanatlarını tüm dünyaya göstereceğini dile getirdi.

Karakaş, "Daha önceleri, saç modelleri Fransa, İtalya, Almanya gibi ülkelerde belirleniyordu. Şimdi ise saç modellerini Türkiye'deki modacılar belirliyor. Bu büyük bir başarıdır. Türk kuaföründeki imaj ve başarı dünyada gerekli biçimde gelişiyor. Bursa'daki festivalde bunun ispatını yapacağız. Festivalde 2012'nin saç modellerini tüm dünyaya göstereceğiz" ifadesini kullandı.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Türk Kuaförler, Ustalıkta Avrupa Trendinde İlk 5'te' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement