Türk Lezzetleri Paris'te Görücüye Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

Türk Lezzetleri Paris'te Görücüye Çıktı

Türk Lezzetleri Paris\'te Görücüye Çıktı

Türkiye’nin meyve sebze mamulleri ihracatında lider konumda olan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Türk lezzetlerini Paris Sial Fuarı’nda dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçıların beğenisine sundu.

03.11.2018 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin meyve sebze mamulleri ihracatında lider konumda olan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Türk lezzetlerini Paris Sial Fuarı'nda dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçıların beğenisine sundu.

Türkiye'nin yaş meyve sebze ve meyve sebze mamullerinin ihraç pazarlarındaki konumunu güçlendirmek için Hong Kong, Çin, Rusya ve Fransa'da düzenlenen gıda fuarlarına katıldıklarını ve ürünlerin tanıtımını yaptıklarını belirten Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, Fransa'nın Başkenti Paris'te düzenlenen Sial Paris 2018 fuarına 18 metrekarelik bir stantla katılım sağladıklarını kaydetti.

Sial Paris Fuarı'nın dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olduğuna işaret eden Uçak, gıda, içecek ve gıda ekipmanları sektörlerinin bir araya geldiği, 155 bin profesyonelin ziyaret ettiği fuarda Türkiye'nin katılımcı firma sayısı açısından 109 ülke içinde Fransa, İtalya ve İspanya'dan sonra 4. sırada yer aldığını ve Sial Paris Fuarı'nın Türk gıda ürünlerinin şovuna sahne olduğunu dile getirdi.

Fransa'ya meyve sebze mamulleri ihracatında hedef 100 milyon dolar

Türkiye'nin meyve sebze mamulleri ihracatının 2018 yılının Ocak-Ekim döneminde yüzde 11'lik artışla 1 milyar 286 milyon dolara yükseldiği bilgisini veren Uçak, "Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği üyelerimiz 490 milyon dolarlık meyve sebze mamulleri ihracatı ile bölgemizi Türkiye'de lider konuma getirdi. Fransa'ya ihracatımız ise yüzde 4'lük artışla 35 milyon 162 bin dolara yükseldi. Fransa, meyve sebze mamulleri ihracatında Türkiye geneli en fazla ihracat yaptığımız 9. ülke konumunda. Ege Bölgesi'nden yapılan ihracatta ise 16,3 milyon dolar ile 7. sırada. Fransa'da meyve sebze mamulleri ürünlerimizden; közlenmiş patlıcan, közlenmiş biber, meyve suları, turşu biber, humus, acılı ezme, nohut ezmesi, yaprak sarması, kahvaltılık soslar, kurutulmuş meyve parçaları, elma suyu ile tatlandırılmış meyve parçaları, kuru domates, karışık turşu sergiledik ve tadımları yaptırdık. Fransa pazarı ihracatımızı çok daha fazla arttırabileceğimiz ve kısa vadede 100 milyon dolara ulaşabileceğimiz potansiyele sahip" şeklinde konuştu.

Sial Paris 2018 Fuarı'nda Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Ödül, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ata Özdemir, Türkmen Türkmenoğlu ve Emin Demirci, Denetim Kurulu Üyeleri Kenan Unat ve Aydın Yıldırım görevli olurken, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa standı ziyaret eden isimler arasında yer aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türk Lezzetleri Paris'te Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak
    19:13 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da yaptığı konuşmada emekli aylıklarının Temmuz ayında tekrar değerlendirileceğini söyledi. Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik yapılan banka promosyonları hakkında da bilgi verdi ve Türkiye'nin ekonomik büyüme ve istihdam oranlarındaki başarısını vurguladı.

  • Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek
    19:01 Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını duyurdu. Bakan Bayraktar, yeni bir doğal gaz kuyusu kazıldığını belirterek, enerji alanında denizlerdeki son durumu da paylaştı. Türkiye'nin denizlerdeki enerji filosunda toplam 6 gemi bulunuyor ve bu filonun büyütülmesi hedefleniyor.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu
    19:00 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da iş insanlarıyla bir araya gelerek, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu. Işıkhan, ayrıca emekli maaşlarının temmuz ayında tekrar masaya yatırılacağını ve emeklilerin refahını artıracak yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.


Advertisement