Türk Lise Öğrencileri, Bomba İmha Sırasında Kullanılabilecek Robotik Kol Üretti (Video) - Son Dakika
Teknoloji

Türk Lise Öğrencileri, Bomba İmha Sırasında Kullanılabilecek Robotik Kol Üretti (Video)

Türk Lise Öğrencileri, Bomba İmha Sırasında Kullanılabilecek Robotik Kol Üretti (Video)

Bolu'da gerçekleşen 'İzzet Baysal Şükran Günleri' etkinliklerinde Mimar İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulan bir robotik kol tanıtıldı. Bu kol, fizik tedavi ve bomba imhası gibi alanlarda kullanılabiliyor.

13.05.2019 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da düzenlenen 'İzzet Baysal Şükran Günleri' kapsamında, şehir merkezinde etkinlikler düzenleniyor. Yöresel ürünlerin ve teknolojik tasarımların sergilendiği standlarda bulunan bir robotik kol, etkinliklere damga vurdu. Mimar İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin, öğretmenlerinin de yardımıyla yapmış oldukları robotik kol, görenlerde haklı bir gurur yaşattı. Öğrenciler tarafından yapılmış olan bu robotik kol, gerekli olduğu zaman fizik tedavi sektöründe, gerektiği zaman ise bomba imha görevlerinde yer alabiliyor. Özel bir yazılıma sahip olan robotik kol, kameraya karşı yapılan el hareketlerinin aynısını yapabiliyor.

Türk Lise Öğrencileri, Bomba İmha Sırasında Kullanılabilecek Robotik Kol Üretti (Video)

Robotik kol hakkında açıklamalarda bulunan Mimar İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilgisayar öğretmeni Yusuf Akgül, bu kolun fizik tedavi alanında, bombaları imha etmek ve tehlikeli maddeleri taşımak için kullanılabileceğini belirtti. Projelerinin biraz daha hassaslaştırılmasıyla birlikte verilen görevleri yerine getirebileceğini ifade eden Akgül, insan hareketlerini bir kamera yardımıyla sayısal sinyallere çevirdiklerini, bu sinyallerin de robotik kola gönderildiğini ve robotik kolunda bu hareketlerin aynısını yaptığını dile getirdi.

Aşağıda bulunan videodan bu robotik kolu daha yakından tanıyabilirsiniz.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Türk Lise Öğrencileri, Bomba İmha Sırasında Kullanılabilecek Robotik Kol Üretti (Video) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement