Türk Markası Dice Kayek 2015-2016 Sonbahar - Kış Kreasyonunu Paris'te Tanıttı - Son Dakika
Dünya

Türk Markası Dice Kayek 2015-2016 Sonbahar - Kış Kreasyonunu Paris'te Tanıttı

Türk Markası Dice Kayek 2015-2016 Sonbahar - Kış Kreasyonunu Paris\'te Tanıttı

Türk modacı kardeşler Ayşe ve Ece Ege kendi markaları olan Dice Kayek’in "Nocturne 54" Sonbahar-Kış kreasyonunu Paris’teki "Musée Des Arts Décoratifs"ta tanıttı.

07.07.2015 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk modacı kardeşler Ayşe ve Ece Ege kendi markaları olan Dice Kayek'in "Nocturne 54" Sonbahar-Kış kreasyonunu Paris'teki "Musée Des Arts Décoratifs"ta tanıttı.

Paris Haute Couture Sonbahar/Kış 2015 Moda Haftası kapsamında üçüncü haute couture koleksiyonunu 6 Temmuz Pazartesi günü; Louvre Sarayı'nda bulunan Fransa'nın en önemli tasarım müzesi "Musée des Arts Décoratifs" sunan Türk Modacı Dice Kayek 2015-16 Kış modasını tanıttığı defilesi Paris'li moda severlerden büyük alkış aldı.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil de izlediği defilenin ardından yaptığı açıklamada, "Dice Kayek defilesi her zamanki gibi bir başarı hikayesiydi. Biz de Türkler olarak bundan gurur duyduk. Türk Büyük elçisi olarak iki defa gurur duydum. Aynı zamanda 77 milyon vatandaşımız adına gurur duydum. Bu defile de diğer defilelerde oldu gibi her seferinde üzerine bir şeyler koyarak gidiyor. Bir öncekine göre daha başarılıydı ve bundan sonrakiler daha başarılı olacak. Dice Kayek markası dünyada hak ettiği yeri kısa sürede alacak" dedi.

Dice Kayek Modaevinin "Nocturne 54" adını verdiği koleksiyon, eski zamanlardaki şıklığa olan özlemi tasarıma dökmüş. İlhamını 1970'lerin sonu, 1980'lerin başındaki eğlenceli ve çılgın sanat dünyasının şaşalı ve elegan yaşam tarzı ile birleşiminden alan "Nocturne 54", ismini Norveçli kompozitör Edvard Grieg'in Nocturne 54 başlıklı piyano sonatından esinlenerek aldığını ifade eden Dica Kayek Modaevinin sahibi ve stilisti Ece Ege, "Moda, sanat, müzik, sinema ve edebiyat dünyasının göz çarpıcı aynı zamanda da çaba gerektirmeyen şıklığı tasarım, işleme ve el becerisi ile 27 parçadan oluşan couture koleksiyonuma yansıtmaya çalıştım" dedi.

Stilist Ece Ege, haute couture koleksiyonlarının en önemli kurallarından biri olan el işçiliğini hemen hemen tüm parçalarda kullandığını ve moda trendlerine hakim olan, kişisel dokunuşlardan uzak çizgilere karşı yaratılmış bu koleksiyon bünyesinde; katlama, drape, pilise, işleme ve kırma gibi elde yapılan couture teknikleri barındırmaya çalıştığını söyledi. Jean-Michel Basquiat, Andy Warhol ve Roy Lichtenstein gibi sanatçıların yaşam ve işlerinden de esinlenerek hazırladığı 20015-2016 Kış koleksiyonun özünü, erkek smokinlerinden ilham alan takımlar, sofistike işlemeli elbiseler ve kristallerle bezenmiş ayakkabılar oluştuğunu belirten Türk Modacı Ece Ege, Bu defiledeki kıyafet ve ayakkabıların en çarpıcı detaylarının ise Swarovski'nin özel kesim kristalleri ile gerçekleştirilen işlemeler olduğunu vurguladı. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türk Markası Dice Kayek 2015-2016 Sonbahar - Kış Kreasyonunu Paris'te Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement