Türk Milletvekillerinin Ürdün Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Türk Milletvekillerinin Ürdün Ziyareti

Türk Milletvekillerinin Ürdün Ziyareti

Türkiye'den bir grup milletvekili, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili bilgi vermek için Ürdün'e gelen AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, temaslarını sürdürüyor.

18.08.2016 23:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'den bir grup milletvekili, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili bilgi vermek için Ürdün'e gelen AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, temaslarını sürdürüyor.

Milletvekilleri Ercoşkun, Şanverdi ve Tan, Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Sedat Önal'ın da katılımıyla, Türkiye-Ürdün Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ve Dışişleri Komisyonları üyeleri ile bir araya geldi.

Görüşmelerde milletvekilleri, Ürdünlü muhataplarına, FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

CHP Mersin Milletvekili Kuyucuoğlu ise sağlık nedenleri dolayısıyla görüşmeye katılamadı.

AK Parti Milletvekili Ercoşkun, konuşmasında, ziyaretlerinin amacının, Türkiye'de yaşanan son gelişmelere ışık tutmak olduğunu kaydetti.

Bazı konularda ortak vizyona sahip olmaları bakımından bölgede meydana gelen gelişmelerin Türkiye ve Ürdün için önem arz ettiğini belirten Ercoşkun, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek için büyük çaba harcadıklarını vurguladı.

HDP Milletvekili Tan da Ürdün'de Türk halkı adına bulunduklarını dile getirerek, muhalefette yer alan bir parti olarak "Kürt meselesi" konusunda AK Parti'den farklı görüşe sahip olduklarını ancak muhalif olmak ile devletin çıkarlarını savunmak arasında fark olduğuna işaret etti.

Görüşlerin demokratik ölçüler çerçevesinde eleştirilmesi gerektiğine değinen Tan, rejim ve hükümet değişikliğinin darbe yoluyla yapılamayacağını dile getirdi.

Tan, bazı tarafların Sünniler ve Şiiler ile ılımlı ve radikal Müslümanlar arasında mezhepsel çatışma çıkarmak istediğini ifade etti.

Ürdün dışişleri komisyonlarından Filistin Komisyonu Başkanı Nayif el-Kadi de Türkiye ile Ürdün arasındaki ilişkilerin tarihi olduğunu belirterek, başta Filistin olmak üzere bölgedeki meselelere yönelik ortak ilginin kendilerini birleştirdiğini ifade etti.

Komisyon Üyesi Muhammed el-Halayika ise darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı Türk heyetini kutlayarak, darbenin başarılı olması durumunda kaosun bölgeyi sarmış olacağını kaydetti.

Halayika, Türkiye'nin demokratik ve ekonomik başarısının bazılarını rahatsız ettiğini de sözlerine ekledi.

Dün Ürdün'e ulaşan milletvekillerinin, Ürdünlü yetkililerle görüşmeler yaptıktan sonra cumartesi ülkeden ayrılması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Milletvekillerinin Ürdün Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi
    13:59 Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hisarcık Beşevler İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 176 öğrenciye trafik güvenliği, güvenli internet kullanımı ve mahremiyet konularında eğitim verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eğitimlerde, genel trafik kuralları, yayaların uyacakları trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve kişisel güvenlik konuları ele alındı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement