Türk Mutfağının Evreleri" Söyleşisi - Son Dakika
Yerel

Türk Mutfağının Evreleri" Söyleşisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin mutfak kültürünün tanıtım çalışmaları kapsamında "Türk mutfağının evreleri" konulu söyleşi düzenledi.

18.03.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin mutfak kültürünün tanıtım çalışmaları kapsamında "Türk mutfağının evreleri" konulu söyleşi düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı Mutfak Sanatları Şube Müdürlüğü, Türkiye'nin yemek kültürüne katkı sunan gazeteci, yazar, belgesel yapımcısı ve araştırmacılarını Büyükşehir Belediyesi Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM) kursiyerleri ve ilgili okulların öğrencileriyle buluşturmaya devam ediyor.

Bu çerçevede, Gaziantep mutfağının tanıtımı ve yemek kültürünün gelecek nesillere aktarılması için  Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu'nda düzenlenen "Türk mutfağının evreleri" konulu söyleşiye, yemek yazarı Dr. Nevin Halıcı katıldı.

Kent merkezindeki bir çok okuldan öğrencilerin katıldığı etkinlikte Halıcı, katılımcılara bilgi ve deneyimlerini anlattı.

Söyleşide de "Türk mutfağının evreleri ve mutfak kültürü" konulu sunum da yapıldı. Sunumun ardından kursiyerlerin eğitmenleriyle atölyede hazırladığı sütlaç, zerde ve yeşil fasulye içinde kabak dolması tadımı hazırlanarak, değerlendirme sunumları gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Mutfağının Evreleri' Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement