'Türk Oftalmoloji Derneği 32. Kış Sempozyumu' - Son Dakika
Yerel

'Türk Oftalmoloji Derneği 32. Kış Sempozyumu'

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (esogü) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nın Ev Sahipliğini Yaptığı ve Türk Oftalmoloji Derneği (tod) Bursa Şubesi'nin Düzenlediği '32

25.01.2011 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nın ev sahipliğini yaptığı ve Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Bursa Şubesi'nin düzenlediği '32. Kış Sempozyumu' ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. ESOGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Dr. Süleyman Güleç anısına düzenlenen sempozyuma, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Erginel, TOD Genel Başkanı Prof. Dr. Nevbahar Tamçelik ve TOD Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Baykara katıldı.

10 panelden oluşan ve 60 konuşmacının katıldığı sempozyumun ilk oturumunda Dr. Yıldırım Usta'nın başkanlığında 'Katarakt Cerrahi Olgu Sunumları' konulu panel sunuldu. Dr. Hikmet Özçetin'in başkanlık yaptığı 'Rekraktif Cerrahi Olgu Sunumları' konulu panelin ardından sempozyumun açılış konuşmalarına geçildi. TOD Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Baykara, konuşmasında, sempozyum programı hakkında bilgi verdi ve bilimsel açıdan verimli geçmesini diledi. TOD Genel Başkanı Prof. Dr. Nevbahar Tamçelik de ocak ayının başlarında TOD Bursa Şubesi'nin yeni bir ofise kavuştuğunu belirtti ve derneğe hayırlı olmasını diledi. Türk Oftalmoloji Derneği'nin son yıllardaki gelişmelerini anlatan Prof. Dr. Nevbahar Tamçelik'e TOD Bursa Şubesi adına çiçek ve plaket verildi.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Erginel de Eskişehir'in iki çağdaş üniversiteye sahip çok güzel bir şehir olduğunu belirterek, sempozyuma ev sahipliği yapmasının gurur verici olduğunu belirtti. Sempozyumun verimli ve başarılı geçmesini dileyen Prof. Dr. Sinan Erginel'e çiçek ve plaket verildi. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Sinan Özalp, Dr. Süleyman Güleç'in öz geçmişi fotoğraf gösterimi eşliğinde okundu. TOD Genel Başkanı Prof. Dr. Nevbahar Tamçelik, Dr. Süleyman Güleç'in kızına plaket verdi. Açılışın sonunda Prof. Dr. Hilmi Or'un Eskişehir'i anlatan fotoğraf gösterimi yapıldı.

Sempozyumun ikinci gününe katılan Büyükerşen, 'insanlığın çok değerli göz bebekleri' diye nitelediği göz hekimlerinin ve öğretim üyelerinin Eskişehir'de bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eskişehir'in adeta bir kongreler kenti olduğunu anlatan Büyükerşen, 'Özellikle ESOGÜ Tıp Fakültesi sayesinde yıl boyunca peş peşe kongreler gerçekleştiriliyor' dedi.

(DA-EMR-HY) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Türk Oftalmoloji Derneği 32. Kış Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement