Türk Organik Gıdaları, Nürnberg'de Düzenlenen Organik Gıdalar Fuarı'nda - Son Dakika
Güncel

Türk Organik Gıdaları, Nürnberg'de Düzenlenen Organik Gıdalar Fuarı'nda

Türk Organik Gıdaları, Nürnberg\'de Düzenlenen Organik Gıdalar Fuarı\'nda

Taner Tüzün / Nürnberg, 15 Şubat ( DHA ) – Almanya'nın Nürnberg şehrinde düzenlenen Organik Gıdalar Fuarı'nda (BIOFACH 2017) 20'si Ege İhracatçılar Birliği bünyesinde olmak üzere 31 Türk firması yer aldı.

15.02.2017 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taner Tüzün/ Nürnberg, 15 Şubat ( DHA ) – Almanya'nın Nürnberg şehrinde düzenlenen Organik Gıdalar Fuarı'nda (BIOFACH 2017) 20'si Ege İhracatçılar Birliği bünyesinde olmak üzere 31 Türk firması yer aldı.

Nürnberg kentinde yapılan ve 18 Şubat tarihine kadar sürecek olan dünyanın önde gelen uluslararası Organik Gıdalar Fuarı ( BİOFACH 2017 ) kapılarını ziyaretçilere açtı. Her yıl 48 bin uzman ziyaretçinin uğrak yeri olan Fuar'da ,Türkiye, Ege İhracatlar birliği bünyesindeki 20 firma haricinde, 11 müstakil Türk firması da yer aldı. 88 Ülkeden 2785 firmanın yer aldığı fuarı, Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül' de ziyaret ederek, Türk stantlarını tek tek gezdi ve ilgililerden bilgi aldı.

Namsal Firması Genel Müdürü Ömer Faruk Kuşçulu, fuara ilk kez katıldıklarını belirterek, dondurulmuş meyve ve sebze ürettiklerini dile getirdi. Kuşçulu, üretimin yüzde 50'sini ihraç ettikleri bilgisini verdi.

Ege İhracatçılar Birliği yönetim kurulu başkanı ve Işık Organik firması sahibi Mehmet Ali Işık, "1989 yılından itibaren üretime başladık. 30 yılın üzerinde tarım üretimine devam ediyoruz. Türkiye de üretim de bu şekilde olmuştur. Türkiye'de ilk organize ürün yapan firmayız. kuru meyve, üzüm kayısı, incir, bizin geleneksel ürünlerimizdir. Türkiye, şu an, kuru meyve üzerinde dünya piyasasında en fazla kuru meyve sağlayan ülkedir." dedi.

Ege İhracatlar Birliği temsilcisi Gökay Çelikli ise, geçen yıl 16 firma ile fuarda yer aldıklarını söyledi ve ekledi, "Bu yıl firma sayımız 20'ye ulaştı. Standımız, devamlı büyüyor. Bu da ihracatımıza yansıyor. Yine geçen yıl 400 milyon Organik tarım ihracatı yaptık. Tarım gıda ürünleri olarak, Türkiye çapında 20 milyar doları buluyor. Bunu 40 milyara çıkarmaya çalışıyoruz. 2013 yılında ise, organik ürün ihracat hedefimizde iki buçuk milyar dolar bulunuyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Organik Gıdaları, Nürnberg'de Düzenlenen Organik Gıdalar Fuarı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement