Türk Parlamenterler, Macaristan'dan Şampiyon Döndüler - Son Dakika
Güncel

Türk Parlamenterler, Macaristan'dan Şampiyon Döndüler

TBMM Milli Futbol Takımı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleşen Parlamentolar Arası 4'lü Futbol Turnuvasında önemli bir başarı elde ederek şampiyon olduTBMM Milli Futbol Takımı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleşen...

25.06.2013 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Milli Futbol Takımı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleşen Parlamentolar Arası 4'lü Futbol Turnuvasında önemli bir başarı elde ederek şampiyon olduTBMM Milli Futbol Takımı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleşen Parlamentolar Arası 4'lü Futbol Turnuvasında önemli bir başarı elde ederek şampiyon oldu.

Macaristan Parlamentosu tarafından düzenlenen, ev sahibi Macaristan'ın yanı sıra, Türkiye, Sırbistan ve Hırvatistan'ın katıldığı turnuvada 21 Haziran'da Sırbistan'ı 4-3 yenerek finale yükselen Türkiye, finalde karşılaştığı Hırvatistan'a karşı 3-0 hükmen galip geldi ve şampiyon oldu. Dünyaca ünlü efsanevi Macar futbolcu Ferenç Puşkaş'ın ismini taşıdığı statta oynanan maçların ardından şampiyon olan Türk Milletvekilleri büyük sevinç yaşadı.

TBMM Spor Kulübü Başkanı Ak Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı yaptığı açıklamada, Finalde rakipleri olan Hırvatistan'ın sahaya 20 yaş ortalaması ile çıktığını belirterek, "Sahada yine de ilk yarı başa baş bir mücadele ettik. Ancak ikinci yarı sahaya çıkmadılar. Hırvatistan takımının içinde milletvekili olmayan kişilerin tespit edilmesi üzerine karşılaşmayı 3-0 hükmen galip geldi ve Budapeşte'de şampiyon olduk" dedi.

AK Parti Manisa milletvekili Uğur Aydemir ise Macaristan'da gerçekleşen Parlamentolar arası futbol turnuvasından Türkiye'ye şampiyon olarak dönmelerinin mutluluk verici olduğunu belirterek, "Oynanan maçlarda aldığımız galibiyetler ve şampiyonluk muhakkak önemli ama asıl önemli olan gerçekleşen şampiyona içerisinde farklı ülkelere mensup parlamenterlerin bir kardeşlik ve paylaşım içerisinde ülkeler arası dostluk bağlarını kuvvetlendirmeleri. Spor her şeyden önce sağlıklı yaşam, dostluk ve birliktelik demek bunun en güzel örneklerinden birisinin Macaristan'da gerçekleşen bu şampiyonada verildiğine inanıyorum" şeklinde konuştu. Turnuvada Macaristan'ı penaltı atışlarıyla yenen Sırbistan 3'ncü, ev sahibi Macaristan ise sonuncu oldu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Parlamenterler, Macaristan'dan Şampiyon Döndüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AFAD'da İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) Projesi Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
    14:54 AFAD'da İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) Projesi Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

    AFAD'da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) projesinin kapsamı ve amaçları anlatıldı. Toplantıya, proje kapsamında pilot il seçilen Antalya, Trabzon'dan ve çalışma ziyaretlerinin gerçekleştirildiği ülkelerden yetkililer de katıldı. AFAD'ın müdahale konusundaki çalışmalarının yanı sıra risk azaltma çalışmalarının kapsamına da değinilen toplantıda, proje başlangıcından itibaren İklim Değişikliği Afet Yönetimi konusunda AFAD personeline eğitim verildiği, risk analizlerinde bulunulduğu, uyum planları geliştirildiği ve kamuoyunu bilgilendirme çalışmaları yürütüldüğü aktarıldı. Trabzon ve Antalya'dan gelen yetkililer, proje sonucunda kentlerde gerçekleştirilen değişimlere ilişkin sunumlar yaptı.

  • Mersin'de Kaçak Kazı Yapan 2 Şüpheli Jandarma Tarafından Yakalandı
    14:54 Mersin'de Kaçak Kazı Yapan 2 Şüpheli Jandarma Tarafından Yakalandı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yapıldığı bilgisi üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Yapılan operasyonda, kaçak kazı yapan 2 şüpheli suçüstü yakalandı. Kazıda kullanılan malzemelere el konulurken, şüpheliler Jandarma Komutanlığına götürüldü.

  • MEÜ'de Sosyal Girişimcilik Projesi Tanıtıldı
    14:54 MEÜ'de Sosyal Girişimcilik Projesi Tanıtıldı

    Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) projesi tanıtıldı. Projenin amacı, kadınların ve gençlerin sosyal ve ekonomik yönden güçlendirilmesine ve toplumsal uyumunun sağlanmasına katkıda bulunmak.

  • Samsun İl Emniyet Müdürü Mahallelerdeki Huzur ve Güveni Sağlamak İçin Çaba Sarf Ediyor
    14:53 Samsun İl Emniyet Müdürü Mahallelerdeki Huzur ve Güveni Sağlamak İçin Çaba Sarf Ediyor

    Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, mahallelerde yapılan anlık şok uygulamalarla narkotik ve asayiş olaylarının önüne geçildiğini belirtti. Emniyet güçleri, vatandaşların huzur ve refah ortamını sağlamak için gerekli tedbirleri alıyor.

  • Adıyaman'da motosiklet kazası: 2 kişi yaralandı
    14:53 Adıyaman'da motosiklet kazası: 2 kişi yaralandı

    Adıyaman'ın Kapcami Mahallesi'nde meydana gelen motosiklet kazasında, Yiğit Y. idaresindeki motosiklet sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüje çarparak devrildi. Kazada sürücü ve motosiklette bulunan Hasan Talha K. yaralandı. Yaralılar, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • AK Parti Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için gerekli görüşmelere başladı
    14:53 AK Parti Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için gerekli görüşmelere başladı

    Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için çalışmalara başladıklarını belirtti. Şahin, vatandaşların talep ve isteklerini kısa sürede çözmeye çalışacaklarını söyledi.

  • Samsun'da gönüllüler Şehitler Haftası dolayısıyla derneği ziyaret etti
    14:52 Samsun'da gönüllüler Şehitler Haftası dolayısıyla derneği ziyaret etti

    Samsun'un Bafra ilçesinde gönüllüler, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesini ziyaret etti. Gençlik Merkezi Müdürü Selim Erdoğan ve genç gönüller, dernek başkanı Arife Gülal ve üyeleriyle sohbet etti. Şehitlerin anısını yaşatmak ve gençlerin sosyal hayata katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerde şehitler rahmetle anıldı.

  • Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Elbistan'ımızı en kısa sürede ayağa kaldıracağız
    14:52 Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Elbistan'ımızı en kısa sürede ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin ilk meclis toplantısında yaptığı açıklamada, Elbistan'ın depremden kaynaklanan problemlerini ve sosyal hayatını en kısa sürede düzelteceklerini söyledi.

  • İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı
    14:49 İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Advertisement