Türk Polis Teşkilatı'nın 166. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı'nın 166. Kuruluş Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 166. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde törenler yapıldı.

10.04.2011 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 166. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde törenler yapıldı.

Bozüyük'te İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Kaymakam Oktay Kaya, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gökhan Aydın, Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, emniyet teşkilatı mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Okumuş, vatandaşın desteğini alamayan bir polis teşkilatının başarılı olamayacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Sivil toplum örgütleri olmak üzere toplumun her kesimi ile etkin işbirliği oluşturma çabası içerisindeyiz. Gücünü yasalardan, desteğini milletinden alan teşkilatımız, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumsal yaşamın, dirlik, düzen ve güven içinde sürdürülmesi için, başta Atatürk ilke ve inkılapları olmak üzere, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, çağdaş, demokratik değerlere bağlı, tarafsızlık bilinciyle görevini yapmaktadır. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da halkının hizmetinde olmaya, Cumhuriyetini ve halkının huzurunu korumaya artan bir inançla ve güçle devam etmektedir. "

Tören, düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ve Kaymakamlık tarafından 30 polis memuruna başarı belgesi verilmesi ve Okumuş'un tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

-PAZARYERİ-

Pazaryeri ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Avni Özcan, çağa ve teknolojiye ayak uyduran emniyet teşkilatının, kendisini personel, araç ve gereç yönünden de yenilediğini bildirdi.

Teşkilatın suçla mücadele en son teknolojiyi kullandığını ifade eden Özcan,

"İlçe teşkilatı 1958 yılında kuruldu. 1987 yılında ilçe Emniyet Amirliğine dönüştürüldü. İlçe teşkilatımız o günden bu yana devamlı olarak kendisini yenilemiştir. Teşkilatımızın dün olduğu gibi bundan sonrada kazanacağı başarıların altında yatan en büyük pay halkımızın bize olan güveni ve desteğidir" dedi.

Daha sonra Polis Haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri ve teşkilata destekte bulunan kişi ve kuruluşlara plaket verildi.

Törene, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Üzümcü ve Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın da katıldı.

Tören, İlçe Emniyet Amirliğinde düzenlenen resepsiyon ve polis eşleri tarafından hazırlanan 166. yıl kutlama pastasının kesilmesiyle sona erdi.

- BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı'nın 166. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement