Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Şehit polisler, Cebeci Şehitliğinde düzenlenen törenle anıldı.

09.04.2014 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit polisler, Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümünde Cebeci Şehitliğinde düzenlenen törenle anıldı.

Cebeci Polis Şehitliğinde düzenlenen törene, şehit yakınlarının yanı sıra, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, genel müdür yardımcıları, daire başkanları, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile çok sayıda emniyet personeli katıldı.

Törende, Kılıçlar ile Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Vakfı (EMŞAV) Başkanı Abbas Gündüz, şehitlik anıtına çelenk koydu.

Kılıçlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitlik Şeref Defteri'ni imzaladı.

"Bizlere bıraktığınız yüce emaneti taşıma sorumluluğu ile en derin minnet, şükran ve tazim hislerimizi tekrar sunmak istiyoruz" ifadelerini kullanan Kılıçlar, ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak, Türk bayrağının dalgalanmasını sağlamak ve Atatürk'ün emaneti olan cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak uğruna polislerin canlarını verdiğini belirtti.

Kılıçlar, deftere şunları kaydetti:

"Sizlerin sayesinde bu vatan toprakları üzerinde hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyoruz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna verilen mücadelede fedakarlık timsali oldunuz. Bu vatan sizlere minnettardır. Türk Polis Teşkilatı, yüce milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak, kendisine duyulan itimadı ilelebet devam ettirmek için aynı anlayışıyla görevini ifa edecektir."

Saygı atışının da yapıldığı törende, Kur'an okunup şehitler için dua edilmesinin ardından, Kılıçlar ve diğer emniyet personeli, şehit polislerin kabirlerini karanfiller bıraktı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement