Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Malatya'daki şehitlikte anma programı düzenlendi.

10.04.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Malatya'daki şehitlikte anma programı düzenlendi.

Yeşiltepe Şehir Mezarlığındaki Şehitlikteki törende Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMYO) Müdürü Faruk Nalçacı ile Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sıddık Selçuk anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı okundu.

Emniyet Müdürü Urhal, burada yaptığı konuşmada, şehitlerden aldıkları emaneti gelecek nesillere eksiksiz olarak teslim edeceklerini belirterek, gerektiğinde canlarını vermekten çekinmeyeceklerini söyledi.

Vatan topraklarını koruma kararlılığında olduklarına dile getiren Urhal, şöyle devam etti:

"Yıllardır bir arada yaşamış ve yaşama kararlılığında olan milletimizin birlik ve beraberliğini demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sizlerden aldığımız, güç, inanç ve özveriyle Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde sonsuza kadar korumak ve yaşatma azmi ve kararlılığındayız. Vatan ve bayrak uğruna anadan, atadan, yardan, evlat ve serden geçerek şehadet mertebesine ulaşan azizi şehitlerimiz, bizlere miras bıraktığınız mukaddes vatan topraklarını ve bu topraklar üzerinde şerefle dalgalanan şanlı al bayrağımızı her ne pahasına olursa olsun koruma azim ve kararlılığında olduğumuzu huzurlarınızda belirtmeyi görev biliyoruz."

Urhal, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk Milletinin huzur ve güvenliği için en değerli varlıkları olan canlarını seve seve feda etmek suretiyle vatan sevgisi ve millet sevdasının ne kadar değerli olduğunu gösteren azizi şehitleri, Türk Polis Teşkilatının 171. Yıl dönümünde rahmetle, minnetle ve saygıyla andıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen ve İl Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz tarafından şehitler için Ku'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Törenin ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Törene Malatya Vali Yardımcısı Miktat Alan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, bazı ilçe kaymakamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle şehit yakınları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement