Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya'da tören düzenlendi.

10.04.2018 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya'da tören düzenlendi.

Gaziantep'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Karaduman, yaptığı konuşmada, vatandaşın huzuru ve refahı için polis teşkilatının zaman gözetmeden çalıştığını ve tek amacının huzuru temin etmek olduğunu söyledi.

Tek amaçlarının vatandaşa hizmet etmek olduğunu belirten Karaduman, "Bayrağımızın inmemesi, vatanımızın ve milletimizin bekası için canını esirgemeyen, kendini feda etmiş kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum. Halkla na kadar iç içe olursak, el ele verirsek o kadar daha mutlu ve huzurlu oluruz." dedi.

Törenin ardından Karaduman, şehit çocuklarını makamında ağırladı ve çeşitli hediyeler verdi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen programda, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İnci, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz kanlı ve hain darbe girişimi ve terörle mücadelede, yiğit polisleri şehit verdiklerini söyledi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde, devletin içerisine sinsice sızmış olan FETÖ'ye karşı, birlik ve beraberlik içerisinde millet olarak büyük bir zafer kazanıldığını belirten İnci, şunları kaydetti:

"Hainler bir kez daha gördüler ki, bu millet esaret ve zillete boyun eğmeyecek bir millettir. Gerektiğinde al bayrağa rengini veren, kanlarıyla bu topraklara can eken, ortak bir ruh içerisinde Türk milleti olarak tüm dünyanın ibretle izlediği bir mücadeleyi göstermiştir. Devlet içerisine sızan hainlerin tek tek tespit edilerek adalete teslim edilmesi mücadelemiz devam ederken, bir yandan da suçla mücadelemiz en iyi şekilde devam etmektedir."

Törende, Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Malatya

Malatya'da Atatürk Caddesi'nde düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Urhal, yaptığı konuşmada, halkın huzur ve güven içerisinde yaşaması, suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması için Emniyet Teşkilatının üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini belirtti.

Emniyet Teşkilatının kurulduğu günden bu yana görevini başarılı şekilde yerine getirdiğine işaret eden Urhal, " Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nı zaferle sonuçlandıran şanlı ordumuz gibi ülkemizin bölünmez bütünlüğüne karşı çıkabilecek, her türlü terör ve suç örgütlerine karşı bizler de kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye devam edeceğimize söz veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Urhal, vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmetle andığını belirtti.

Adıyaman

Adıyaman'da yağmur nedeniyle Cumhuriyet Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, yaptığı konuşmada, son zamanlarda Türkiye'de polisin yürüttüğü vazifenin, daha hassas ve kıymetli olduğunu belirtti.

Türkiye'nin ve milletin 15 Temmuz gecesinde tarihinin en büyük ihanetlerinden biriyle karşı karşıya kaldığını dile getiren Kalkancı, "Yaşanan bu ihaneti milletimiz, Allah'ın yardımı, hükümetimizin kararlı duruşu, Türk polisinin kahramanlığı, milletimizin engin feraset, basiret ve cesareti sayesinde boşa çıkarmayı başarmıştır." dedi.

İl Emniyet Müdürü Metin Alper ise tüm emniyet mensuplarının Polis Haftası'nı kutladığını belirtti.

Şehit meslektaşlarını rahmet, gazileri minnetle andığını ifade eden Alper, "Her zaman yanımızda olan ve desteklerini sürekli hissettiren Adıyaman halkına, en derin ve kalbi şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Törende, resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi ve ödülleri verildi.

Programa, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Asri Mezarlık'taki şehitlikte düzenlenen programda, İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

İl Emniyet Müdür Veysal Tipioğlu, şehitlik anıtına çelenk sundu.

Programın ardından Tipioğlu, makamında tebrikleri kabul etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement