Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl Dönümü

İZMİR/ Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıldönümü, İzmir'in Aliağa ve Ödemiş ile Manisa'nın Turgutlu ilçelerinde düzenlenen törenle kutlandı.

10.04.2018 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR/ Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıldönümü, İzmir'in Aliağa ve Ödemiş ile Manisa'nın Turgutlu ilçelerinde düzenlenen törenle kutlandı.

Aliağa'da, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş ve müdürlüğe bağlı birimlerde görev yapan polisler, kortej oluşturarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanına geldi. Polisler, yürüyüş güzergahındaki esnaf ve vatandaşlara karanfil dağıttı.

Uğurtaş, meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki motorize ekipler tören alanında bulunanlara gösteri sundu.

Törene Kaymakam Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir ile kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Ödemiş

Ödemiş ilçesinde Hükümet Meydanında gerçekleşen törende, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Törende konuşan Kiremitçi, "Emniyet teşkilatımız, Osmanlı İmparatorluğu zamanında Yeniçeri Ocağının kaldırılmasından sonra 10 Nisan 1845'te kurulmuş, Cumhuriyetin ilanından sonra günümüz polis teşkilatının temel yapısı oluşturulmuştur." dedi.

Törene Kaymakam Celil Ateşoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Hüyüktepe, ilçedeki bazı kamu kurum müdürleri ve resmi kurum çalışanları katıldı.

Turgutlu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanında çelenk bırakılması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde devam eden törende, görevlerinde başarılı olan polis memurlarına belge verildi.

Törende konuşan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Volkan Parıldar, Türk polisi olarak suç ve suçlu ile sonuna kadar mücadele ettiklerini, bu görevlerini gerçekleştirirken adaletten asla ayrılmayacaklarını söyledi.

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan da polis teşkilatıyla gurur duydunu dile getirerek, "Başarılı operasyonlara imza atan, huzur ve güvenliğimiz için gece gündüz çalışmalarını sürdüren polis teşkilatının değerli personelinin gününü kutluyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin." dedi.

İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Volkan Parıldar'a, Kur'an-ı Kerim ve Bayrak hediye eden öğrenciler, şiir okudu.

Törene, Belediye Başkanı Turgay Şirin, siyasi partilerin ilçe başkanları, oda başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement