Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Bursa, Bilecik, Yalova, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Balıkesir'de kutlama programları gerçekleştirildi.

10.04.2018 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Bursa, Bilecik, Yalova, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Balıkesir'de kutlama programları gerçekleştirildi.

Bursa'da merkez Osmangazi ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk koyan İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve beraberindekiler, Vali İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret etti.

Kutlamalar çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden 500 ilkokul öğrencisi için özel eğitimli narkotik köpeği ve bomba arama köpeğiyle gösteri yapıldı.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü polisleriyle fotoğraf çektiren öğrenciler, Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin çalışmalarını inceledi ve zırhlı araçlara bindi.

İl Emniyet Müdürü Ak, burada yaptığı konuşmada, daha güvenli bir Bursa için hizmet verdiklerini belirterek, "İnşallah bundan sonra daha iyi, verimli hizmetleri şehrimize, insanlarımıza sunacağız. Huzurlu, güvenli bir gelecek için güvenli bir Bursa olsun." dedi.

Bilecik, Yalova ve Çanakkale

Bilecik'te Cumhuriyet Meydanı'nda, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve beraberindekiler, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından polisler, birbirlerini kutladı ve fotoğraf çektirdi.

Yalova'da 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'ndaki etkinlikte, Yalova İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık ile Polis Emeklileri Derneği Başkanı Ekrem Durak tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Daha sonra okullar arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece elde eden öğrenciler, eserlerini seslendirdi.

Resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Jandarma Alay Komutanı Ali Gemalmaz ve Emniyet Müdürü Fındık tarafından ödülleri takdim edildi.

Çanakkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürü Celal Sel Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Eskişehir

Eskişehir'de Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ile Polis Eğitim Merkezi Müdürü Muzaffer Doğanay tarafından çelenk konuldu.

Törene, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 17 Ocak 2017'de Dicle Üniversitesi yerleşkesinde polis ekibini taşıyan aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Ali Sevim'in eşi Demet Sevim, 2 yaşındaki oğlu Eyüphan ile katıldı.

Dinç, daha sonra İl Emniyet Müdürlüğündeki konferans salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kurulduğu 1845'den bu yana Türk Polis Teşkilatının büyük bir fedakarlıkla, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü, halkın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini korumak için özverili bir şekilde çalıştığını vurguladı.

Eskişehir'in huzuru için 2 bin 609 personel ve 450 araç ile görev başında olduklarını belirten Dinç, şunları kaydetti:

"Kent Güvenlik Yönetim Sistemi bulunan merkezimizde, personel 160 noktada bulunan toplam 410 MOBESE kamerasıyla 7 gün 24 saat şehrimizi takip etmektedir. Şehrimizin girişlerine kurulan yol uygulama noktalarında, 2017'den itibaren yapılan kontrollerde, aranması olan 500 kişi yakalanmıştır. Eskişehir'in huzur ve güvenliğine zarar verecek her türden suç örgütü ve uyuşturucu madde ile mücadelemiz, tüm kararlığıyla devam edecektir. Uyuşturucu madde ticareti suçundan önceki yıla göre yakalanan şüpheli sayısı iki kat artmış, tutuklu sokak satıcısı sayısındaki artış üç katına ulaşmıştır."

Konuşmanın ardından, 2 Nisan'da park halindeki otomobilinden çalınan enstrümanı İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince bulunan Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Ece Nur Özer, arkadaşlarıyla bir konser verdi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutan Vekili Tuğgeneral İmdat Bahri Biber, Eskişehir Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Şener ile çok sayıda davetli katıldı.

Kütahya ve Balıkesir

Kütahya'da, valilik önünde düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ve Türkiye Polis Emeklileri Derneği Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) Kütahya Şubesi Başkanı Mustafa Nazlıpınar, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Çevik, yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının vatan ve millet nezdindeki kutsal görevini, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak, millete layık olma gayretiyle yerine getirdiğini ve bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğini belirtti.

Türk polisinin büyük ve kutsal görevini yerine getirirken, çok güç şartlar içerisinde çalıştığını dile getiren Çevik, "Türk polisi kutsal görevi yerine getirirken, yeri geldiğinde canını bile feda etmiş, bu uğurda şehit ve gaziler vermiştir. Milletimiz ve vatanımız için her türlü fedakarlığa hazır olan teşkilatımız, gerektiğinde bu uğurda canını vermeye hazırdır." şeklinde konuştu.

Ardından polis şehitliği ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

İlçedeki törene, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Garnizon Komutan Vekili Hv. Plt. Albay Mesut Pala, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, "Polis Haftası" kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement