Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 166. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 166. Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 166.kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Elmadağ Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

08.04.2011 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 166. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Elmadağ Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

Törene Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek, Kaymakam Refiki Ahmet Oğuz Aslan, Garnizon Komutanı Albay Ertuğrul Yurtseven, Belediye Başkanı Gazi Şahin, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Elmadağ Emniyet Müdürü İsmail Tombuloğlu tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan polis memuru Ayhan Akboğa, 10 Nisan 1845 yılında kurulan emniyet teşkilatının, Osmanlı Devletinde çeşitli unvan ve isimler altında görevini yürüttüğünü, modern anlamda ise 1937 yılında yeniden yapılandırıldığını söyledi.

Emniyet teşkilatının kurulduğu günden bu yana halkın mal, can, ırz ve namusunun koruyucusu, acizlerin yardımcısı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ve birliği için gece gündüz demeden, zor koşullarda fedakarca çalıştığını ifade eden Akboğa, "Bu uğurda canını feda etmekten çekinmemiştir. Bundan sonra bu uğurda canını feda etmekten çekinmeyecektir. Bizden her konuda yardım isteyin ve her konuda yardımcı olun. Sıkıntılarınızı aracı koymadan bizlere iletin yasalar çerçevesinde her konuda yardımcı olduğumuzu göreceksiniz" dedi.

Konuşmaların ardından polis günü dolayısıyla yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek, Garnizon Komutanı Ertuğrul Yurtseven, Belediye Başkanı Gazi Şahin ve Hakim tarafından verildi.

Polis Günü etkinlikleri kapsamında Elmadağ İstasyon Camiisinde şehitler için mevlit okunacak.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 166. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement