Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yılı - Son Dakika
Politika

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yılı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, polis teşkilatının, hiçbir şekilde milletten ayrı, milletten üstün, halkın üstünde bir güç kaynağı olmadığını belirterek, polis teşkilatının kurulduğu andan itibaren bütün milleti kuşattığını, bütün milleti temsil eder bir nitelikte vazifesine devam ettiğini söyledi.

04.04.2016 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, polis teşkilatının, hiçbir şekilde milletten ayrı, milletten üstün, halkın üstünde bir güç kaynağı olmadığını belirterek, polis teşkilatının kurulduğu andan itibaren bütün milleti kuşattığını, bütün milleti temsil eder bir nitelikte vazifesine devam ettiğini söyledi.

Davutoğlu, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla Polis Akademisi Ali Birinci Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, polis akademisi öğrencilerine hitap etti.

Törene, Başbakan yardımcıları Tuğrul Türkeş ve Yalçın Akdoğan ile İçişleri Bakanı Efkan Ala da katıldı.

Başbakan Davutoğlu, milletin birliği, beraberliği, ülkenin huzur ve emniyeti için şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Davutoğlu, polis teşkilatından ne beklediklerini, polis mesleğinin nasıl önem arz ettiğini paylaşmak üzere ders sohbeti şeklinde kanaatlerini paylaşmak üzere törene geldiğini söyledi.

Bütün mesleklerin kutsal olduğunu, bütün mesleklerin insana ve vatandaşa hizmet amacını taşıdığına işaret eden Davutoğlu, öğretmenlerin yeni nesilleri yetiştirirken aynı zamanda o nesillerin zihniyetini dokuduklarını ve onları geleceğe hazırladıklarını bildirdi.

Polis teşkilatı mensuplarının ise aslında öğretmenlerin de diğer meslek erbablarının da vazifelerini yerine getirebilmeleri için asgari şartları, en önemlisi olan güvenlik ve huzuru temin etmek için yola çıktıklarını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Polis teşkilatı insanın en temel arayışına cevap vermek için kurulmuştur. O temel arayış, güvenlik, emniyet ve huzurdur. Güvenliğin olmadığı yerde özgürlüklerin hakkıyla yerine getirilmesi de öğretmenlik benzeri kutsal mesleklerin ifa edilebilmesi de imkansızdır. Onun için sizler, bu mesleğe adım atarken, bu mesleği toplumumuzla icra ederken, zihninizde tutmanızı beklediğimiz en önemli husus, bu millet sizin varlığınızla kendini güvende hissetmelidir. Devletin iki yüzü var. Kudret ve şefkat. Kudreti olup da şefkati olmayan bir devlet zamanla bu kudret dolayısıyla tiranlaşabilir. Ama şefkati olup da kudreti olmayan bir devlet de acizleşir ve devlet olma vasfını kaybeder. Kudretin ve şefkatin, devletin bu iki yüzünün halk nezdinde en görünür olduğu, doğrudan temas ile en yaşanır olduğu meslek ise polislik mesleğidir. Daha ilk andan itibaren sizler halk nezdinde devletin şefkat yüzünü de kudret yüzünü de göstermek üzere yola çıkıyorsunuz. Bunun her ikisini de dengeli bir şekilde, aynı psikolojik ortamda göstermek sizin vazifeniz. Kudreti göstereceğiz derken şefkati ihmal etmek ya da şefkat göstereceğiz derken kudretten fedakarlık etmek polis teşkilatı nezdinde devletin itibarını da sarsar. Devletin itibarını siz temsil ediyorsunuz. Devletin kudretini, şefkatini siz temsil ediyorsunuz. O bakımdan ifa ettiğiniz görev, toplum nezdinde en görünür, en doğrudan hissedilen görevlerin başında gelir."

"Polis teşkilatı milletin bağrından çıkmıştır"

Polis teşkilatından beklentilerini paylaşan Davutoğlu, polis teşkilatının milletin bağrından çıktığını, milleti temsil ettiğini ve milletin her kesimine hitap ettiğine dikkati çekti.

Davutoğlu, "Bizim polis teşkilatımız, hiçbir şekilde milletten ayrı, milletten üstün, halkın üstünde bir güç kaynağı değildir. Halkın içinde halkla ifa edilen bir meslektir" ifadesini kullandı.

Bazı devlet yapılarında polis, asker, jandarma gibi güvenlik yapılarının, belli bir kesimden, mezhepten, inançtan, etnik gruptan oluşabildiğini, o devletlerin güvenliği sağlamalarının da halkın bütününü kuşatmalarının da mümkün olmadığını vurgulayan Davutoğlu, Türkiye'nin çevresindeki bazı ülkelerde bu tür örneklerin açık şekilde görüleceğini belirtti.

Başbakan Davutoğlu, "Bizim polis teşkilatımız ise kurulduğu andan itibaren bütün milleti kuşatmakta, bütün milleti temsil eder bir nitelikte vazifesine devam etmektedir" diye konuştu.

Diyarbakır ziyareti sırasında, Nusaybin'de şehit düşen özel harekatçı Süleyman İyikol'un ailesini ziyaret ettiğini anlatan Davutoğlu, şehit İyikol'un aslen Diyarbakır Mazıdağlı bir Kürt ailenin çocuğu olduğuna dikkati çekti. Davutoğlu, İyikol'un eşi Zeynep'in ise Osmaniyeli bir Türkmen olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bir Türkmen hanımı, bir Kürt yiğidiyle evlenmiş, birbirinden güzel iki çocukları var. Şehit haberini aldıklarında bu iki aile acıyı birlikte paylaşıyorlar. Osmaniye'den kalkan Zeynep'in ailesi, Diyarbakır'a gelip rahmetli Süleyman'ın ailesiyle acıyı paylaşıyor, et ve kemik gibi bütünleşiyorlar. İşte bu, bizim polis teşkilatımızın karakteristiğini, niteliğini gösteren çok çarpıcı bir örnek."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

  • Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:52 Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla düzenlenen 'Seçim Güvenliği Toplantısı' Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, seçimle ilgili güvenlik tedbirleri ve sorumluluklar hakkında sunumlar yapıldı.

  • Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi
    11:52 Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi

    Doğanşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımların açılışı, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Açılışta, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi ve Vahap Küçük Millet Bahçesi'nin resmi açılışı yapıldı.

  • Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak
    11:52 Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Denizli'de 2 bin 636 sandıkta 800 bin 548 seçmenin oy kullanacağı bildirildi.

  • Ardahan'ın Gürçayır Mahallesi'ne modern bir taziye evi açıldı
    11:41 Ardahan'ın Gürçayır Mahallesi'ne modern bir taziye evi açıldı

    Ardahan Belediyesi, 'Her mahalleye bir taziye evi' sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Gürçayır Mahallesi sakinlerine modern bir taziye evi kazandırdı. Açılış törenine Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP Milletvekili Özgür Erdem İncesu ve mahalle sakinleri katıldı.

  • İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya'yı ziyaret etti
    11:40 İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya'yı ziyaret etti

    İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve beraberindeki heyet, Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya'yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Kaya, Bilecik ve belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vural ise Bilecik'in güzelliklerinden bahsederek, Başkan Kaya'nın çalışmalarını takdir etti.

  • Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adaylar Araçları Propaganda Amacıyla Kullandı
    11:39 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adaylar Araçları Propaganda Amacıyla Kullandı

    Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kampanya döneminde adaylar, römork, tır, minibüs ve kamyonet gibi araçları billboard gibi kullanarak propaganda yaptı. Ankara'nın işlek cadde ve sokakları ile şehirlerarası yollara park edilen araçlar, partilerin renkleri, logoları ve adayların fotoğraflarıyla giydirildi. Bu araçlar, seçim bölgelerinde billboard görevi görerek adayların vaatlerini ve sloganlarını seçmenlere ulaştırmaya çalıştı. Seçimlerin ardından ise bu araçlar tekrar aktif kullanılmaya başlanacak.


Advertisement