Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. Yıl Dönümü

Sivas'ın Gürün, Şarkışla ve Suşehri ilçelerinde Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

10.04.2018 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Gürün, Şarkışla ve Suşehri ilçelerinde Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki törende Gürün Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Yılmaz Çağlayan ve teşkilat mensupları Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, Gürün Emniyet Müdürlüğünde tebriklerin kabulüyle devam etti.

Gürün Kaymakamı Hicabi Aytemür, Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, kurum amirleri ve siyasi parti temsilcileri Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Pasta kesilmesinin ardından başarılı polis memurlarına belge verildi.

Kaymakam Aytemür ve Başkan Çiftçi daha sonra Gürün Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğini ziyaret ederek Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Şarkışla

Şarkışla ilçesinde ise Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay ve teşkilat mensupları Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Tolunay daha sonra Emniyet Müdürlüğünde tebrikleri kabul etti.

Şehit Özgür Gencer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek hazırladıkları ve üzerinde "Güven Tatlıdır" yazılı pastayı kesti.

Öte yandan Atatürk ilkokulu Özel Eğitim sınıfı öğrencileri ve Milli Egemenlik ilkokulu öğrencileri İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Törene, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Cumhuriyet Savcısı Hasan Türk, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Suşehri

Suşehri ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü dolayısıyla şehit polislerin mezarları başında anıldı.

Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ve beraberindeki ilçe protokolü şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua etti. Uzunoğlu, burada yaptığı açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin canla başla çalışan Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümünü kutladığını söyledi.

Görevi başında şehit olanları rahmetle, gazileri ise minnetle andıklarını belirten Uzunoğlu, "Polis Teşkilatımız, ülkemizde vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğini bozmaya yeltenen, kutsal bayrağımıza ve vatanımızın bütünlüğüne kast eden terörist unsurlara karşı dün olduğu gibi bugün de haddini bildirmekte ve kararlı mücadelesini sürdürmektedir.

Devletimizin ve milletimizin huzur ve güvenliği için canla, başla, gece gündüz demeden var gücüyle çalışan Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 173. yıl dönümünü kutluyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle yad ediyorum. Yıllarını bu mesleğe vermiş emekli polislerimize sağlıklı uzun ömürler, görevleri başında bulunan polislerimize de üstün başarılar diliyorum." dedi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement