Türk Resminin Başyapıtları Satışa Çıkıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Türk Resminin Başyapıtları Satışa Çıkıyor

Türk resminin başyapıtlarının yer aldığı Antik AŞ'nin 286. müzayedesi 12 Nisan'da gerçekleştirilecek.

08.04.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk resminin başyapıtlarının yer aldığı Antik AŞ'nin 286. müzayedesi 12 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Antik AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş'ta bir otelde gerçekleştirilecek müzayedede Türkiye'nin köklü aile koleksiyonlarından çıkan Halil Paşa, Sami Yetik, Hoca Ali Rıza, Hikmet Onat ve Feyhaman Duran, Şevket Dağ imzalı başyapıt tablolar ile Osmanlı tuğralı gümüşler ve Beykoz koleksiyonu, hatlar, fermanlar ve hilye-i şerifler satışa sunulacak.

Müzayedede Sami Yetik'in, 1917 imzalı ve askerler, efeler ve süvarileri özgün fırça darbeleri ile tuvaline aktardığı "Milli Mücadele" konulu tablo da satışa çıkartılıyor. Eski Türkçe imzalı ve 106x175 santimetre ebatlarındaki eserin açılış fiyatı 550 bin lira olacak.

Nazmi Ziya'nın 1910-1925 yıllarına tarihlenen üç önemli eserinin de yer alacağı müzayedede, Halil Paşa'nın fırçasından "Şakayıklar", Hikmet Onat'ın "İstanbul" konulu çalışmaları, Şevket Dağ'ın ustalık dönemi çalışmalarının yanı sıra Feyhaman Duran, Vecihi Bereketoğlu ve Mahmud Cuda gibi değerli sanatçılara ait eserler bulunacak.

Hoca Ali Rıza'nın Türk resim sanatında ekol olan tekniğini konuşturduğu peyzaj eserleri de müzayedede satışa sunulan eserler arasında yerini alıyor.

Hat sanatının şaheserleri de müzayedede

Tuğralı gümüşler, tombaklar, "Yıldız" damgalı porselenler, Beykoz camları, çeşm-i bülbüller, bohemler, fermanlar, hatlar, hilye-i şerifler ve oryantalist ressamların "İstanbul" konulu birbirinden önemli tabloları da müzayededeki eserler arasında bulunuyor.

Hasan Rıza Efendi, Kazasker Mustafa İzzet, Yahya Hilmi, Mahmud Celaleddin, Mehmed Esad Yesari gibi Türk hat sanatına yön vermiş değerli hattatların hilye-i şerif, aşere-i mucizat, nübüvvet mührü gibi, benzerleri önemli koleksiyonlarda yer alan eserleri ile levhalar ve Kur'an-ı Kerimler müzayedede satışa çıkartılacak.

Müzayededeki eserlerin online kataloğu için "www.antikas.com" internet sitesi ziyaret edilebilir.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türk Resminin Başyapıtları Satışa Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement