Türk Sinemasının 100.Yılına Bakırköy'de Muhteşem Kutlama - Son Dakika
Güncel

Türk Sinemasının 100.Yılına Bakırköy'de Muhteşem Kutlama

İlk Türk filmi olarak kabul edilen "Ayastefanos'taki Rus Abidesi'nin Yıkılışı"nın hikayesini anlatan kısa bir filmle başlayan kutlamada, Türk sinema tarihinden kesitler sunuldu.

08.11.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk sinemasının 100. yılı dolayısıyla, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen "Türk Sineması Bakırköy'de Doğdu, Bakırköy'de Yaşayacak" etkinliğine Türk sinemasının unutulmaz yıldızları ve yönetmenlerinden Türkan Şoray, Tarık Akan, Eşref Kolçak, Nuri Alço, Gülsen Tuncer, Üstün Asutay, Cihat Tamer, Yılmaz Atadeniz, Mustafa Altıoklar, Engin Ayça, Murat Şeker, Açelya Akkaoyun, Mahmut Hekimoğlu, Gülriz Sururi ve birçok sanatçının yanı sıra Muazzez İlmiye Çığ, Tuncay Özkan, Gülgün Feyman ve siyasi partilerden birçok temsilci de katıldı.

BÜLENT KERİMOĞLU'NDAN SİNEMA EMEKÇİLERİNE MÜJDELER

1914'te Ayastefanos Rus Abidesi'nin Yıkılışı filmiyle Türk sinema tarihinin Bakırköy'de başladığını ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu konuşmasının devamında sinema emekçilerine müjdeler vererek şunları söyledi: Bakırköy'de başlayan Türk sineması bize 100 yıldır çok şey verdi. Ufkumuzu açtı, duygularımızı okşadı, hayallerimizi süsledi, gezdirdi, eğitti; iyiyi kötüyü, güzeli çirkini, doğruyu yanlışı gösterdi. Bir anlamda bizi bir daha var etti. Sinemaya bize verdiklerinden dolayı borçlandık. Peki biz sinemaya ne verdik, ne vereceğiz? Türk sinemasına vefa borcumuzu ödemek için yapacağımız birkaç şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum; örgütlü sinema emekçilerinin ayaktan tedavi ihtiyaçlarını ve ilaç masraflarını karşılayacağız, Altan Erbulak Sahnesi'ne "100.Yıl Sineması" adını ekleyeceğiz ve ücretsiz film gösterimlerini başlatacağız, "Çevre Film Festivali" ve ödüllü belgesel filmleri festivali yapacağız, çok başarılı 3 sinema-TV öğrencisine yüksek öğrenim bursu vereceğiz, Bakırköy'ümüzü yazlık sinemalarla donatacağız, Bakırköylü Sanatçıların desteği ile sinemamıza yeni sanatçılar yetiştireceğiz.

TÜRKAN ŞORAY UNUTULMAZ TÜRK FİLMLERİNİN ŞARKILARINI SÖYLEMEYE YEŞİL IŞIK YAKTI

Etkinlikten önce Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ile beraber basın mensuplarının karşısına çıkan Türkan Şoray unutulmaz Türk filmlerinin şarkılarını söyleyip söylemeyeceği ile ilgili soru üzerine," Her şey sinema için" yanıtı vererek şarkı söylemeye yeşil ışık yaktı. Türkan Şoray, "Sinemacı olarak, bu akşam gördüklerimden dolayı gurur duydum."sözlerini konuşmasına ekledi.

KİMLER ÖDÜLLENDİRİLDİ?

Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu Türk sinemasına yaptıkları katkılardan dolayı Türkan Şoray, Eşref Kolçak, Safa Önal, Tarık Akan, Aram Gülyüz, Ertem Öz, Üstün Asutay, Açelya Akkoyun, Nuri Alço, Agah Özgüç, Engin Ayça, Temel Gürsu, Mustafa Altıoklar, Suna Selam, Engin Çağlar, Yılmaz Atadeniz, Murat Şeker, Yusuf Sezgin, İsa Geyik, Mahmut Hekimoğlu, Serdar Gökhan, Necip Sarıcaoğlu, Ender Yiğit, Vadullah Taş, Cihat Tamer, İskender Doğan, Serkan Koç, Erdoğan Sıcak, Ergün Güler, Korhan Kurtuldu, Selçuk Kurt, Tuğrul Mete, Teoman Ayık, Oğuz Akar, Salih Güney, İlhan Gülek ve Gülsen Tuncer'e plaket ve çiçek sundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Sinemasının 100.Yılına Bakırköy'de Muhteşem Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor
    11:59 Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor

    Elazığ'da bulunan kız meslek lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Beslenme Desteği Projesi kapsamında 1400 anaokulu öğrencisine günlük kahvaltı ve yemek hizmeti sunuyor. Öğrenciler, alan şefi ve usta öğreticilerin eşliğinde, hijyenik ortamda hazırlanan yemekleri okullara ulaştırarak mesleki becerilerini geliştiriyor. Proje sayesinde öğrenciler, hem eğitim harçlıklarını çıkarıyor hem de mesleki açıdan daha donanımlı hale geliyor. Ayrıca, projenin hijyen açısından gerekli tüm kontrolleri yapılarak sağlıklı besinlerin sunulduğu belirtiliyor.

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

  • İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı
    11:57 İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Doğançay'da hayata geçirilen Kovankayası Yaşayan Parkı'nı ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer, İzmir'de 7'inci Yaşayan Parkın kullanıma açıldığını belirterek, 'Her biri bulunduğu bölgede yaşayan insanların doğada keyifle bir araya gelebileceği mekanlar oluyor. İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum. Geldiklerinde cennetle karşılaşacaklar' dedi.

  • Malatya'da 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
    11:55 Malatya'da 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

    Malatya'da, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 11 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı. Zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü
    11:55 Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü

    Kocaeli Uluslararası Judo Turnuvası'nda mücadele eden Bilecikli sporcular, Süper Minikler kategorisinde başarılı performans sergileyerek madalyalar kazandı. Aybars Ali Akpınar gümüş, Rüzgar Su ise bronz madalya elde etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcuları ve antrenörü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


Advertisement