Türk Şirketi Makedonya'ya Kablo Tesisatı Üretecek - Üsküp - Son Dakika
Güncel

Türk Şirketi Makedonya'ya Kablo Tesisatı Üretecek - Üsküp

Türk şirketi Murat Ticaret Kablo Sanayi, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te kablo tesisatı üretecek.

25.07.2018 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk şirketi Murat Ticaret Kablo Sanayi, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te kablo tesisatı üretecek.

Murat Ticaret Kablo'nun Üsküp'teki serbest ticaret bölgesinde otomobiller için kablo tesisatı üretimi gerçekleştirecek fabrikasının temeli atıldı.

Törene, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, Başbakan Yardımcısı Koço Angyuşev, Dış Yatırımlardan Sorumlu Türk kökenli Devlet Bakanı Adnan Kahil, Murat Ticaret Kablo Sanayi Genel Müdürü Şahan Murat Gora ve Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Bünyamin Kutlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Makedonya Başbakanı Zaev, törende yaptığı konuşmada, Türk şirketlerinin bu ülkede yatırım yapmaya ilgisinin arttığını, bu sayede de iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin yoğunlaşıp geliştiğini ifade etti.

Zaev, "Bugün Murat Ticaret'in Makedonya'daki yeni fabrika inşası 18 bin metre karelik bir alanda başlıyor. İlk başta vatandaşlarımız için 300 yeni istihdam sağlayacak. Toplam 500 istihdama ulaşma eğilimi de mevcut." diye konuştu.

Makedonya'nın NATO üyesi olmasıyla vatandaşlarının yaşam standartlarının iyileşeceğini, daha fazla doğrudan yabancı yatırım geleceğini, NATO'ya üye ülkelerle ticaret alışverişinin artacağını, ülkenin toprak bütünlüğünün istikrarı ve güvenliğinin de sağlanacağını kaydeden Zaev, "Murat Ticaret yönetimine, fabrikanın başarıyla inşa edilmesi ve hedeflenen iş planlarının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi temennisinde bulunuyorum." dedi

Makedonya Başbakan Yardımcısı Angyuşev de hükümet olarak sanayi ve ekonominin yanında olacaklarını belirterek, Makedonya ile Türkiye arasında 2017 yılında 400 milyon avro olan ticari alışverişin, bu yılın ilk 5 ayında yüzde 12'lik büyüme kaydettiğini bildirdi.

Angyuşev, Makedonya'da 250 milyon avroluk Türk yatırımı bulunduğunu ifade ederek, "Başka dillerde olmayıp da Türkçede var olan bir kelime mevcut... Bu kelimenin başka dillerdeki karşılığını bulamıyorum. O da 'esnaf' kelimesidir. Bu kelime bir iş adamına birçok özellik yüklüyor. Dürüst olması, çalışkan olması, adanmış olması... Bu da esnaf demektir. Ben Murat Ticaret şirketine esnaf olması temennisinde bulunuyorum." şeklinde konuştu.

"Türkiye'den gelecek yatırımların daha da büyük olmasını bekliyoruz"

Makedonya Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Kahil ise Makedonya'da yatırım yapmayı tercih eden Murat Ticaret'i tebrik ederek, gelecekte bu tür yatırımların daha fazla yapılması çağrısında bulundu.

Kahil, "Siz buraya gelerek diğer şirketlerin de girmesine yol açıyorsunuz. Sizin yatırımınızla yarın Türkiye'den gelecek yatırımların daha da büyük olmasını bekliyoruz. Onun için size minnettarız." ifadelerini kullandı.

Murat Ticaret'in ileride buradaki iyi havayı Türkiye'ye ileteceğine inandığını ifade eden Kahil, yatırımın hayırlı olmasını diledi.

Murat Ticaret Kablo Sanayi Genel Müdürü Murat Gora bir Türk firması olarak sadece Türkiye'de değil, yurt dışında sahip oldukları fabrika, pazarlama ofisleri ve depolama tesislerine Üsküp'teki fabrika yatırımını da ekleyerek dünya liginin önemli oyuncuları arasına girmeyi hedeflediklerini söyledi.

Gora, "Makedonya'da kablo tesisatları üretim-yatırım kararı almamızdaki etkenlerden bazılarını, Türkiye ile Makedonya arasında gücünü ortak tarih ve kültürden alan yakın ilişkiler ve iş birliğinin mevcudiyeti, gelişme potansiyeli, Türkiye ve Avrupa pazarına coğrafi yakınlığı, sağlanmış olan siyasi istikrar, yetişmiş kalifiye insan gücü olarak sıralayabiliriz." dedi.

Tesisin Avrupa pazarındaki önemli noktalardan biri olacağını vurgulayan Gora, "2019 yılı başında süratle üretime başlamayı ve 5 yıl içinde de minimum 500 kişiye istihdam sağlamayı planlamaktayız." ifadesini kullandı.

Türk Şirketi Makedonya\'ya Kablo Tesisatı Üretecek - Üsküp
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Şirketi Makedonya'ya Kablo Tesisatı Üretecek - Üsküp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement