Türk Sporcu Bir Saatte 7 Bin 60 Kilo Kaldırarak Dünya Rekoru Kırdı - Son Dakika
Güncel

Türk Sporcu Bir Saatte 7 Bin 60 Kilo Kaldırarak Dünya Rekoru Kırdı

Türk Sporcu Bir Saatte 7 Bin 60 Kilo Kaldırarak Dünya Rekoru Kırdı

SPORCU Tolga Çakmak 'Guinness Dünya Halter Koparmada Bir Saatte Kaldırılan Toplam Ağırlık' rekorunu 7 bin 60 kilogramla kırdı.

06.06.2018 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPORCU Tolga Çakmak 'Guinness Dünya Halter Koparmada Bir Saatte Kaldırılan Toplam Ağırlık' rekorunu 7 bin 60 kilogramla kırdı. Çakmak, ABD'li sporcunun Robert Kelly'nin 4 ton 800 kilogramla kırmış olduğu rekorun yeni sahibi oldu.

Adını Guinness'e 3. kez yazdıran sporcu Tolga Çakmak, rekor denemesini İstanbul Bakırköy'de bulunan bir otelde gerçekleştirdi. 40 dakikada 4 ton 840 ile rekoru elde eden Çakmak, 1 saatte 7 bin 60 kilogram kaldırarak kendi rekorunu belirledi.

Muay Thai, kick boks, krav maga, fitness, yüzme, atletizm ve dalgıçlık dallarında yarışan Tolga Çakmak'ı rekor denemesine 17 Guinness Rekoru sahibi Namık Ekin hazırladı.

Çakmak'ın antrenörlüğünü üstlenen Namık Ekin deneme öncesi açıklamada bulundu. Ekin, halter koparmanın çok zor bir stil olduğunu hatırlatarak, "Kırdığı rekorların üstüne, koparmada da rekor denemesi istiyordu. Bize müracaatının ardından çalışmalara başladık. Biz muvaffak olacağına inanıyoruz. Koparma çok zor bir stil ve bunu bir saat boyunca yapmak da çok zor. Kendisinden iyi neticeler bekliyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

"DÜNYA REKORUNA 2 YILDIR HAZIRLANIYORUM"

40 kilo ağırlığı bir saat boyunca aralıksız kaldıran Tolga Çakmak, ABD'li sporcunun 4 ton 800 kilogramlık rekorunu geçerek Guinness'e adını yazdırdı.

180 tekrarla, 7 bin 60 kilogram ağırlık kaldıran Çakmak, dünya rekoruna 2 yıldır hazırlandığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Dünya rekoruna 2 yıldır hazırlanıyorum. Son 7 ay daha antrenmanlarımı daha da sıklaştırdım. Günde 6 saat süren antrenmanlar yapıyorum ve kendime sadece 1 gün dinlenme veriyorum. Dünya rekorları antrenmanları süresince çeşitli sakatlıklarım meydana geldi. Bu sakatlıklarımla da doktorlarımızın sayesiyle kısa zamanda toparlandım ve hiçbir dinlenme vermeden devam ettim. Çok çalışmıştık ve çok iyi yapacağımızdan hiçbir şüphemiz yoktu. Amacımız İstiklal mücadelemizin kahramanlarını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anmak ve ülkemizi dünya rekorlarında üst sıralara taşımaktır.

Halter koparmada çeşitli rekorlar kırmaya devam edeceğiz. En çok mekik ve şınav çekme rekorlarını kırmakla uğraşacağız. 30 Ağustos'ta da dünya rekoru kırarak Zafer Bayramı'mızı kutlayacağız. Ülkemize bu rekoru getirdiğimiz için çok mutluyuz.

Amerikalı ve İsrailli sporcuların rekorlarına odaklanıyoruz. O rekorları kırabilecek kapasitedeyiz. Her zaman hazırız. Her şekilde rekor kırmak için uğraşacağız. Halterin en zor hareketi koparmadır. Amerika'nın rekorunu kırdık. Bundan sonra da rekorlara devam edeceğiz.

"TOLGA GİBİ GENÇLER YETİŞTİRMELİYİZ"

Çakmak'ın antrenörü ve aynı zamanda 17 Guinness Rekoru sahibi Namık Ekin, "Tolga inanılmazı gerçekleştirdi. Tolga gibi kabiliyetli çocukları bulup, yetiştirmemiz lazım. Tolga gibi çocukları bulup araştırıp, çalıştırsaydık bir çok ülkeden çok daha fazla madalya alırdık. 80 milyonluk bir ülkeyiz, 3 milyonluk ülkeler bizden çok madalya alıyor bu duruma çok üzülüyorum. Bir çocuğun hazırlanması için 12 yaşından itibaren ilgilenmek gerekiyor. Spor camiasına ve büyüklerimize tavsiyem bu çocukları bulup, kabiliyetli oldukları branşlarda hazırlayalım" dedi.

(-GÖRÜNTÜ) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Sporcu Bir Saatte 7 Bin 60 Kilo Kaldırarak Dünya Rekoru Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti
    08:50 Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de operasyon kapsamında ele geçirilmişti.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
    08:44 İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Bornova ilçesindeki bir evde yapılan aramada 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor
    08:39 Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan 'İstatistiklerle Yaşlılar 2023' çalışmasına göre, Sivas'ta yaşlı nüfus oranı artış gösterdi. Sivas'ta yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 13,8'den yüzde 14,1'e yükseldi. Türkiye genelinde ise yaşlı nüfusun oranı yüzde 10,2 olarak belirlendi.

  • Twitch, teşhircilik yapan yayıncılara darbe vuruyor
    08:33 Twitch, teşhircilik yapan yayıncılara darbe vuruyor

    Twitch, müstehcen içeriklerin yayınlanmasını engellemek için yeni bir kural getiriyor. Platform, vücudun mahrem bölgelerine odaklanan yayınları yasaklayacak ve bu içerikleri yayınlayan yayıncıları da yasaklayacak.

  • Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak
    08:33 Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak

    Google Haritalar uygulaması, yeni güncellemesi ile kullanıcılarına gitmek üzere oldukları yerler için restoran ve eğlence mekanı tavsiyeleri sunacak. Ayrıca her şehir için ziyaret edilmesi gereken mekanları içeren listeler oluşturulabilecek ve bu listeler paylaşılabilecek. Bu özellik ilk etapta Amerika ve Kanada'da aktif olacak, daha sonra diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak. Ayrıca uygulama, kullanıcıların gitmek istedikleri veya gitmiş oldukları yerlerin özel bir listesini yapmalarına olanak sağlayacak ve bu listeler sosyal medya uygulamalarında paylaşılabilecek. Yeni yapay zeka algoritmaları sayesinde kullanıcılar, diğer kullanıcıların yaptığı yorumları daha hızlı bir şekilde görebilecek ve kendi beğendikleri yerleri diğer kullanıcılara sunabilecekler. Bu güncelleme ile Google Haritalar'ın kullanıcı sayısının artması hedefleniyor.

  • Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri
    08:33 Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri

    Samsung, Galaxy A55 5G modelini tanıtırken sözünü ettiği Exynos 1480 işlemcisinin özelliklerini açıkladı. Bu işlemci, 4 nm fabrikasyon sürecinden geçen 8 çekirdekli bir yapıya sahiptir. Grafik birimi AMD RDNA tabanlı Xclipse 530 olan işlemci, daha verimli enerji harcaması ve yüksek GPU performansı sunmaktadır. Ayrıca, yapay zeka tarafında da dört kat daha yüksek performans sağlamaktadır. İşlemci, FHD+ çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızını desteklemekte olup, LPDDR5 bellek ve UFS 3.1 depolama ile uyumludur. Ayrıca, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, USB Type-C gibi bağlantı özelliklerine de sahiptir.

  • Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı
    08:33 Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı

    Sony, akıllı telefon pazarındaki payını artırmak için Xperia 1 VI modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sızdırılan bilgilere göre telefonun ekranı daha kısa ve geniş olacak. Ayrıca, düzeyde ince çerçeveler ve dikey üçlü kamera kurulumu gibi özellikler de bulunacak. Sony Xperia 1 VI'nin global lansmanı mayıs ayında yapılacak.

  • Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    08:29 Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Çubuk ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 2 motosiklet çarpıştı ve biri ağır olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Kazada, sürücüler ile motosikletlerden birinde bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

  • 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
    08:29 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer taraftarlarının katılımıyla dostluk iftarı düzenlendi. Pandemi nedeniyle evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Herkes kendi takımının formasıyla birlikte dostluk sergiledi.


Advertisement