Türk Sporcuların Olimpiyat Mücadelesi Sürüyor - Son Dakika
Spor

Türk Sporcuların Olimpiyat Mücadelesi Sürüyor

Türk Sporcuların Olimpiyat Mücadelesi Sürüyor

Brezilya'nın Rio kentinde, 5-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları için Türk sporcuların katılım mücadelesi sürüyor.

18.03.2016 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya'nın Rio kentinde, 5-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları için Türk sporcuların katılım mücadelesi sürüyor.

Türk sporcular şu ana kadar 11 branşta 45 sporcuyla olimpiyatlara katılma hakkı elde etti. Atletizm, 21 sporcuyla federasyonlar arasında ilk sırada yer aldı. Atıcılık ve güreş dörder, halter ve yelken üçer, yüzme, boks, bisiklet ve tekvando ikişer, kano ve binicilik ise birer sporcuyla Türkiye'yi temsil edecek.

2016 Rio Olimpiyatları'nda 28 branşta madalya mücadelesi verilecek. Oyunlarda 306 madalya dağıtılacak. Türkiye, 2012 Londra Olimpiyatları'na 16 branşta 66'sı kadın 114 sporcuyla katılmıştı. Türkiye 2012 Londra'da 2 altın, 2 gümüş ve bir bronz madalya kazanmıştı.

Türkiye'nin 2016 Rio Olimpiyatları'na katılacak branş ve sporcu sayıları şöyle:

Atıcılık (4):

Trap: Erdinç Kebapçı ve Yavuz İlnam

10 ve 50 metre tabanca: İsmail Keleş ve Yusuf Dikeç

Atletizm (21):

Sultan Haydar (Maraton), Nilay Esen (Maraton), Bekir Karayel (Maraton), Ali Kaya (10 bin metre), Tarık Langat Akdağ (3 bin metre engelli), Ramil Guliyev (100 ve 200 metre), Emel Dereli (Gülle atma), İlham Tanui Özbilen (1500 metre), Jak Ali Harvey (100 ve 200 metre), Tuğba Güvenç (3 bin metre engelli), Özlem Kaya (3 bin metre engelli), Kıvılcım Kaya Salman (Çekiç atma), Halil Akkaş (3 bin metre engelli), Yasmani Copello Escobar (400 metre engelli), Serkan Kaya (Maraton), Ercan Muslu (Maraton), Meryem Erdoğan (Maraton), Karin Melis May (Uzun atlama), Yasemin Can (5 bin metre), Meryem Akdağ (5 bin metre), Mert Girmalegesse (Maraton)

Binicilik (1): Ömer Karaevli (Engel atlama)

Bisiklet (2): Ülke kotası

Boks (2): Adem Kılıççı (75 kilo), Onur Şipal (69 kilo)

Tekvando (2): Erkekler 68 kilo: Servet Tazegül, Kadınlar 67 kilo: Nur Tatar

Güreş (4): Grekoromen stil 130 kilo: Rıza Kayaalp, Serbest stil 125 kilo: Taha Akgül, Serbest stil 86 kilo: Selim Yaşar, Kadınlar 58 kilo: Elif Jale Yeşilırmak

Halter (3): Ülke kotası

Kano (1): Kadınlar K1 200 metre: Lasma Liepa

Yelken (3): Kadınlar laser radial: Nazlı Çağla Dönertaş, 470 sınıfı: Deniz Çınar- Ateş Çınar ikilisi

Yüzme (2): 100 ve 200 metre kurbağalama ile 200 metre karışık: Viktoria Zeynep Güneş, 400 metre serbest: Nezir Karap

Paralimpiklerde sayı 62'ye yükseldi

Türkiye, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na bugüne kadar 4'ü takım 10 ayrı branşta, 62 sporcuyla katılmayı garantiledi.

Türk sporcular, golbol (erkek ve bayan), B1 futbol ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Takımı ile oyunlarda mücadele edecek.

Türkiye'nin Paralimpik Oyunları'nda yer alacak branş ve sporcuları şöyle:

Golbol: Erkek ve bayan takımları (Altışar sporcu)

Görme Engelliler B1 Futbol Takımı (10 sporcu)

Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbolu (12 sporcu)

Atletizm: Hamide Kurt

Atıcılık: Çağla Atakal (Tüfek), Korhan Yamaç (Tabanca), Cevat Karagöl (Tabanca), Savaş Üstün (Tüfek), Ayşegül Pehlivanlar (Tabanca), Aysel Özgan (Tabanca), Murat Oğuz (Tabanca), Hakan Çevik (Tüfek)

Yüzme: Beytullah Eroğlu, Özlem Kaya

Okçuluk: Bülent Korkmaz, Erdoğan Aygan ve Handan Biroğlu

Masa Tenisi: Neslihan Kavas, Abdullah Öztürk, Nesim Turan, Ali Öztürk, Kübra Özsoy, Hatice Duman, Nergiz Altıntaş, Ümran Ertiş, Süleyman Vural

Halter: Nazmiye Muslu Muratlı

Judo: İbrahim Bölükbaşı, Dursun Hayran, Mesme Taşbağ, Ecem Taşın

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türk Sporcuların Olimpiyat Mücadelesi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    17:43 Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bitexen Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Atakaş Hatayspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri, dar alanda pas çalışması ve çift kale maç ile tamamlandı. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.


Advertisement