Türk Stk'den Pakistanlı Yetimlere Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Türk Stk'den Pakistanlı Yetimlere Yardım Eli

Türk sivil toplum kuruluşu (STK), Pakistan'ın farklı bölgelerindeki 7 yetimhanede bin 200'den fazla yetimin eğitimden barınmaya, giyimden sağlık hizmetlerine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

25.01.2018 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk sivil toplum kuruluşu (STK), Pakistan'ın farklı bölgelerindeki 7 yetimhanede bin 200'den fazla yetimin eğitimden barınmaya, giyimden sağlık hizmetlerine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Eğitim-Bir-Sen sendikası il başkanlarından oluşan bir heyet Pakistan'ı ziyaret etti.

Heyette bulunan İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Vahdettin Kaygan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pakistan'daki yetimler için yürütülen projelerin önemine dikkati çekerek ülkedeki 7 ayrı yetimhanede bin 200'den fazla yetimin tüm ihtiyaçlarının vakıfları tarafından karşılandığını belirtti.

Vakıf olarak 1990'lı yıllardan bu yana Pakistan'da faaliyet gösterdiklerini dile getiren Kaygan, yetimlere sponsorluk projesine 2005'te Pakistan'da yaşanan ve 86 binden fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan Keşmir depreminin ardından başladıklarını söyledi.

Kaygan, yetimhanelerde kalan öğrencilerin eğitiminin İHH'ye ait kolejlerde verildiğini belirterek "Vakfımıza ait kolejlerde yetimlerimize Pakistan şartlarının çok üstünde eğitim veriyoruz. Bizim amacımız, bu yetimlerin eğitimine katkı sağlayarak topluma faydalı bireyler olmalarına yardımcı olmak ve Pakistan'a iyi bir gelecek hazırlamak." diye konuştu.

İHH olarak tüm dünyada olduğu gibi Pakistan'da da kendi ayakları üstünde duruncaya kadar yetimlere destek sağlamaya devam ettiklerini dile getiren Kaygan, "Yetimlerimize liseyi bitirdikten sonra da destek olmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın üniversite eğitimine de yardımcı oluyoruz. Kendilerine bir gelecek hazırlayana kadar yetimlerimize sahip çıkıyoruz." dedi.

Kaygan, vakıf olarak ihtiyaç sahibi Pakistanlıların yanında yer almaya devam edeceklerini kaydederek yetimlerin bakımı ve eğitimine gelecek yıllarda da destek olacaklarını vurguladı.

"Pakistan kardeş ülkemiz"

Pakistan'ın Türk halkına özellikle de Kurtuluş Savaşı'nda yaptığı yardımlara dikkati çeken Kaygan, iki ülkenin kardeş ülke olduğunu ifade etti.

Kaygan, Pakistan'ın en büyük İslam ülkelerinden biri olduğunu ifade ederek "Türkiye ile Pakistan arasındaki bağlarının daha da güçlenmesi için vakıf olarak buradaki projelerimize büyük önem veriyoruz." diye konuştu.

İHH'nin 30 yılı aşkın süredir Pakistan'da faaliyet gösterdiğini dile getiren Kaygan, yetim bakımının yanı sıra ihtiyaç sahiplerine yönelik konut, gıda, kurban, temiz su kuyuları gibi birçok yardımda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Stk'den Pakistanlı Yetimlere Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement