Türk STK'lar Berlin'de Fransız Büyükelçiliğine Çiçek Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Türk STK'lar Berlin'de Fransız Büyükelçiliğine Çiçek Bıraktı

Türk STK\'lar Berlin\'de Fransız Büyükelçiliğine Çiçek Bıraktı

Berlin'de faaliyet gösteren bazı Türk Sivil Toplum kuruluşları Fransa'nın Berlin Büyükelçiliği önüne çelenk ve çiçekler bıraktı.

16.11.2015 23:00  Güncelleme: 00:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahmut TOSUN - Berlin - DHA – Berlin'de faaliyet gösteren bazı Türk Sivil Toplum kuruluşları Fransa'nın Berlin Büyükelçiliği önüne çelenk ve çiçekler bıraktı.

Fransa'da meydana gelen terör saldırılarını kınamak amacıyla bir araya gelen sekiz Türk derneği ve Arapların yönettiği bir dernek, tarihi Brandenburg Kapısı önündeki Fransız Büyükelçilik binasının önüne hep birlikte çelenk bıraktılar. Berlin Türk Cemaati TGB, Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD, MÜSİAD Berlin, DİTİB, Berlin Alperen Ocakları, İGMG Berlin, İslam Federasyonu Berlin, Almanya İslam Cemaati İGD ve Türk Kültür Derneği Berlin temsilcileri Pariser Meydanı'ndaki Fransız büyükelçiliği önünde buluşarak, burada saldırıda ölenlerin anısına çelenk ve çiçekler bıraktılar.

Çelenk bırakma töreninden sonra yapılan basın açıklamasında ise, Paris'te gerçekleştirilen saldırı şiddetle kınandı ve terörün bütün insanlığı hedef aldığı vurgulandı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi "Bizler bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda ölenlerin yakınlarının acılarını paylaşıyor ve başsağlığı diliyoruz.

Bu saldırı sadece batı değerlerine karşı değil, bütün insanlığa karşı yapılmıştır. Bu saldırıdan sonra bütün müslümanlara karşı genel bir şüpheciliğe kapılınmaması gerektiğine inanıyoruz. Bizler hepimiz terörün potansiyel kurbanlarıyız. Zira terörün dini, rengi, yaşı ve milliyeti yoktur. Müslümanlar ve gayrimüslimler olarak hep beraber, korku, dehşet, terör ve nefret saçan unsurlara karşı, eskisinden daha kuvvetli bir şekilde durmalıyız".

Çelenk bırakma törenine Alman medyasının yan ısıra uluslararası basının da büyük ilgi gösterdiği gözlemlendi.

UETD Berlin başkanı Sinan Kaplan, 9 dernek olarak taziye mesajı iletmek üzere Fransız Büyükelçiliğinin önüne geldiklerini söyledi. Fransız halkına başsağlığı dileyen Kaplan, Ankara'da, Beyrut'ta ve son olarak Fransa'da meydana gelen terör saldırılarından yola çıkarak, sebebi ne olursa olsun dünyanın her yerindeki terör faaliyetlerini şiddetle kınadığını ve lanetlediğini belirtti.

Berlin Alperen Ocakları Başkanı Ünsal Tokuç'da yaptığı açıklamada, Avrupa'da yaşayan Müslümanlar olarak her ne şekilde olursa olsun terörün karşısında olduklarının altını çizdi. Tokuç, terör eyleminin Müslümanlara karşı yapıldığında da aynı duyarlılığın gösterilmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Berlin Türk Cemaati Başkanı Bekir Yılmaz'da terörün ayrıştırmacı özelliğine dikkat çekti. Terörün herkesi vurabileceğine değinen Yılmaz "Toplum içerisinde ayrıştırma olursa; özellikle Almanya'da ve Fransa'da sağ kesim güç kazanır ve bunun sonucu olarak göçmenler üzerinden ve mülteciler üzerinden bir tartışma yürütülürse terör amacına ulaşmış olur. Terör herkesi vurabilir ki zaten birçok Müslüman da terör eylemlerine kurban gitti. Bunları yerleşik topluma anlatmamız gerekiyor. Zaten bugün burada bulunmamızın nedeni de bu. Bizler ancak birlikte olursak, dik durursak terörün önüne geçebiliriz. Aksi halde korkularımıza teslim oluruz ki bu da hiç kimsenin işine gelmez" dedi.

Fransa'daki terör saldırılarından sonra bugüne değin Almanlar, şehirde yaşayan Müslümanlar, turistler ve kısacası bütün şehir Berlin'deki Fransız büyükelçiliğinin önüne gelerek dayanışma içerisinde olduklarını göstermeye devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk STK'lar Berlin'de Fransız Büyükelçiliğine Çiçek Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Myanmar'da düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde su sıçratma geleneği yaşandı
    13:30 Myanmar'da düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde su sıçratma geleneği yaşandı

    Myanmar'ın Yangon kentinde düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde insanlar serinleyebilmek için birbirlerine su sıçrattı. Festivale özgü bu su sıçratma geleneği, kötü şansı uzaklaştırmayı ve sağlık ile mutluluğa ulaşmayı temsil ediyor. Myanmar Yeni Yılı'nın başlangıcına işaret eden festival genellikle Nisan ayı ortasında gerçekleşiyor ve dört ila beş gün sürüyor. Festival bu yıl 13 Nisan'a denk geldi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır
    13:30 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak devletin ilgili kurumları ile koordineli ve eş güdümlü olarak komşular ve müttefiklerle iyi niyet çerçevesinde küresel güvenlik, barış ve huzurun tesisine yönelik çabalarını artan bir gayretle sürdüreceklerini belirtti. Türkiye'nin stratejik yaklaşımıyla uluslararası güvenlik, barış ve istikrara önemli katkılar sağladığını vurgulayan Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çevredeki kritik gelişmelere profesyonel, teknik ve kontrollü bir duruş sergileyerek sorunların kalıcı çözümüne yönelik adımlar attığını ifade etti.

  • Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'
    13:29 Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'

    Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'nın önemli maçı öncesinde taraftarlara 'stadyuma bekliyoruz' çağrısı yaptı. Kırıkkalegücü FSK, kümede kalma mücadelesi veren rakibi Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşılaşacak ve en az beraberlikle ligde kalmayı hedefliyor. Lara, Kırıkkalelilere 'stadyumu doldurmalıyız' diyerek maça davet etti.

  • Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim
    13:27 Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde polis ekipleri tarafından kask kullanmayan, yetersiz ehliyet ile motosiklet kullanan ve ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücülere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimde çok miktarda cezai işlem uygulandı ve 5 motosiklet bağlanarak, yediemin otoparkına çekildi. Ayrıca GBT sorgusunda bir şahsın ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 6 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası tespit edilerek, gözaltına alındı. Gelibolu'da bu tür denetimlerin sürekli devam edeceği ve kask kullanımının yaygınlaştırılması amaçlandığı belirtildi.


Advertisement