Türk Su Ürünleri Dünya Pazarında İlgi Görüyor - Son Dakika
Yerel

Türk Su Ürünleri Dünya Pazarında İlgi Görüyor

Türk Su Ürünleri Dünya Pazarında İlgi Görüyor

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) İspanya’daki su ürünleri ihracatını artırmak için İspanya’nın Vigo kentinde düzenlenen 17. Conxemar Uluslararası Su Ürünleri fuarına katıldı.

07.10.2015 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) İspanya'daki su ürünleri ihracatını artırmak için İspanya'nın Vigo kentinde düzenlenen 17. Conxemar Uluslararası Su Ürünleri fuarına katıldı. Su ürünleri sektörünün buluşma noktası olan fuarda Türk levreği, çipurası ve diğer deniz ürünleri ziyafeti vardı.

Türkiye'nin ihracatta yıldız sektörlerinden su ürünleri sektörünün, levrek ve çipurada Avrupa pazarında yüzde 25 pazar payına ulaştığını belirten STG Başkanı Melih İşliel, "Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) olarak İspanya'nın Vigo kentinde düzenlenen 17. Conxemar Uluslararası Su Ürünleri 2015 fuarına katıldık ve İspanyol şef Maria Sowe'nin yaptığı balık yemekleriyle Türk su ürünlerimizin tanıtımını yaptık Conxemar Fuarı aynı zamanda Afrika pazarına açılmak için bir fırsat. Bu fırsatları değerlendirmek için gelecek yıl da katılmayı planladığımız bir fuar" dedi.

İspanya'nın dünyanın üçüncü büyük su ürünleri ithalatçısı ülke konumunda olduğunu belirten İşliel, "Bu coğrafyada yaşayanlar, Akdeniz ve Ege balıklarımızı özellikle levrek ve çipuramızı iyi tanıyor. İspanya'da yaklaşık 8 bin km sahil şeridi bulunmakta, balıkçılık, kültür balıkçılığı ve konserve tesisleri oldukça gelişmiş durumda. Ancak kendi üretimleri ihtiyacı karşılayamadığı için ithalata ihtiyaç duyuyorlar. Avrupa'daki ihracatımızı artırmak için İspanya'yı önemli bir kapı olarak görüyoruz. Burada yeni ihracat bağlantılarına imza atmak ve var olan ihracatımızı artırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulı Başkanı Sinan Kızıltan, "İspanya'ya en fazla ihracatı yapılan su ürünlerimizi çipura, levrek ve karides olarak belirtmekte yarar görüyorum. Türkiye'nin İspanya'ya gerçekleştirdiği ihracat değerleri konusuna değinirsek,İspanya'ya; 2014 yılında Ocak - Ekim döneminde 27 milyon 970 bin dolar seviyesindeki su ürünleri ihracatımız, 2015 yılının aynı döneminde yüzde 12 azalarak 24 milyon 481 bin dolara düştü.Bunun nedeni de, genel olarak ekonomide yaşanan durgunluk, Ama buna rağmen 2015 yılının sonunda İspanya'ya gerçekleştireceğimiz su ürünleri ihracatının 30 milyon doları bulmasını hedefliyoruz" dedi.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu standı, fuarda en çok ilgi gören stantlardan biri oldu ve Conxemar 2015 Su Ürünleri Fuarı'nda İspanyol şef Maria Sowe ile ziyaretçilere çeşitli tariflerle hazırladığı ülkemiz balıklarını tatma olanağı sundu, promosyon malzemeleri dağıtıldı, aynı zamanda ülkemiz balıkları sergilenerek Türk balığı imajı yaratılmaya çalışıldı. Stantta bin beş yüze yakın ziyaretçiye balık ikram edildi.

Conxemar 2015 Su Ürünleri Fuarı'nda Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nu (STG), STG Başkanı Melih İşliel, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, STG Yönetim Kurulu Üyeleri Taner Ciğer, İsmail Aksoy, Ege İhracatçı Birlikleri Şefi Serap Ünal, Basın Halkla İlişkiler Şubesi görevlisi Gizem Kamacı temsil etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Su Ürünleri Dünya Pazarında İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement